Адвокат Елисавета Иванова

November 12, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Когато се омъжих не съм си представяла, че един ден бракът ми ще свърши с развод. Разводът е едно съдбоносно решение, прекъсване на връзка, която вярвах, че ще продължи през целия ми живот. Бях уверена в това, че трябва да предприема някакви действия, но не знаех какво и как да направя по-нататък. В един момент осъзнах, че трябва да си потърся добър бракоразводен адвокат, но не бях сигурна къде да отида и с кого да говоря. В хаоса от толкова объркани чувства, защото разводът касаеше и децата ми, намерих подкрепа от семейството и приятелите ни, които застанаха до нас, без значение какво ще се случи. Така, с питане на хора, преминали през това изпитание, попаднах на адвокат Елисавета Иванова.

Вече знаех, че не само ми трябва добър адвокат, трябва ми някой, който е специализирал семейно право и има опит с разводи, такива, при които нещата не приключват мирно и тихо само с едно явяване в съда. Има различни видове адвокати, които, сигурна съм, са добри в това, което правят, но няма да се справят със специфичните проблеми, които един развод трябва да разреши. Оказа се, че адвокат Иванова се занимава с такива дела.

Когато си в развод, изборът на добър адвокат е като вид интервю за работа. Нещата се получават или не. Знаех, че адвокат Елисавета Иванова има добра репутация (все пак са останали доволни от помощта й), но едва когато я срещнах и си допаднахме разбрах, че нещата ще се получат добре. Знаете как е когато се запознаете с някого. Има хора, които ви карат да се чувствате неловко или неудобно. Ако попаднете в тази ситуация, използвайте здравия си разум и ако не се чувствате комфортно по някаква причина с адвоката, може би е по-добре да потърсите някой друг.

Защо? Защото на адвоката трябва да се каже всичко. Може да се притеснявате за някои неща, които са се случили по време на брака или може би смятате, че нещо е без значение. Но когато се видяхме установих, че това да се обърна към нея е добра идея, защото тя знаеше и ми обясни неща за бракоразводните дела, за които дори не бях помислила. От предоставената информация тя реши какво може да се използва, за да се разреши моя случай. Допълнителен плюс бе и това, че е жена и може да ме разбере по-лесно. Всяка жена има дълбоко заложен инстинкт да пази и защитава хората, за които трябва да се грижи. А бракоразводният адвокат прави точно това – грижи се нещата за теб и децата да приключат възможно най-добре. Трябва да се има предвид, че адвокатите вземат конфиденциалността много сериозно и няма да кажат нещо, което не бихме искали да бъде споменавано.

Споделих с адвокат Елисавета Иванова и финансовото си положение. Обикновено едният родител плаща на другия издръжка за децата, които са при него, и адвокатът трябва да знае всички детайли. Трябваше да се направт копия на някои документи, да се реши какво да се прави с банковите сметки, подробностите са много…

Когато няколко дена след първата ни среща се чухме, установих, че адвокат Елисавета Иванова е започнала да работи по моя случай и е прегледала бележките, които си води. Тя поиска да й предоставя още информация, от която ще се нуждае за бракоразводното дело.

Какво още мога да кажа за това колко важно бе да си намеря добър бракоразводен адвокат като нея? Тя ми помогна да отхвърля товара на един приключил вече брак и да започна един нов период от живота си – децата и аз.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!