Алуминиева дограма – конструкции от миналото с нови технологии

January 5, 2012 от  
Публикувано в Полезно

До неотдавна такива изделия като прозорци от алуминий (металопластика) бяха забравени и изглеждаше, че те са си отишли от употреба и никога няма да се върнат. В края на краищата, прозорците на миналото бяха доста примитивни, нямаха много естетичен вид, не се уплътняваха добре, трудно поддържаха топлината, а при силен студ замръзваха. Алуминиева дограма се поставяше на обществени сгради, дворци на културата и спорта. За жилищно строителство алуминиева дограма не се използваше.

С развитието на съвременните технологии, употребата на алуминиева дограма се завръща на пазара, като сега тя е доста успешна конкуренция PVC дограмата. Алуминият е много по-лек от пластмасата, а пластичността му дава възможност да се изработва алуминиева дограма с нестандартни конструкции. Сега вече имаме възможност при избор на алуминиева дограма да избираме цвят на профила. Броят на цветовете е много голям, така че може да си поръчаме алуминиева дограма с всякакви цветове.

В случай на повреда или счупване на част от рамката на алуминиева дограма, повредената част от рамката лесно се поправя или подменя. Поради предимствата й – лека, лесна за почистване, щадяща околната среда, издръжлива, с дълъг живот – алуминиева дограма може да видим навсякъде. Много съвременни търговски центрове, спортни комплекси, офис сгради, използват за фасадите си алуминиева дограма. И това е същата, незаслужено забравена преди време, алуминиева дограма, за която говорехме в началото.

Съвременната алуминиева дограма се предлага с два профила: «топъл» и студен.Алуминиева дограма със студен профил се използва при изграждане на нежилищни сгради – големи витрини, допълнителни постройки в двора (навеси, плевни), паркинги, галерии.

При изработването на алуминиева дограма с топъл профил се поставя изолационен материал по специална технология, позволяващ да се задържа топлината в помещенията. Алуминиева дограма може да се постави в отвор (прозорец) с всякаква конфугурация.

Алуминиевите конструкции са много гъвкави и с алуминиева дограма може да се изработи почти всяка сложна форма. Характеристиките на алуминия правят алуминиевата дограма лесна за носене (транспортиране) и за монтиране. Отличната алуминиева дограма дълго време запазва качеството си и срокът за експлоатирането й е около 80 години.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!