Биоцитрин – малко помощ от природата при проблеми с венците

January 7, 2013 от  
Публикувано в Здраве

BIOCITRINПреди повече от 250 години холандски учен забелязва, че зъбите му са по-здрави, а венците му не кървят, когато ги почиства редовно. Днес е установено, че има пряка зависимост между заболяванията на устната кухина и бактериите, срещащи се в нея.
На стоматолозите е известно, че 95% от заболяванията на венците се причиняват от бактериите в зъбната плака. Повечето хора, за съжаление, предприемат мерки едва когато вече е много късно. А добрата лична хигиена – всекидневното измиване на зъбите и редовно използване на средства за изплакване, дава резултат.
През последните години се наблюдава една непрекъснато нарастваща резистентност на микроорганизмите към почти всички антибактериални средства. Стремежът на съвременната фармацевтична индустрия към създаване на все по-мощни антибактериални лекарства води до нарушаване на имунитета на организма, до възникване на дисбактериоза, а често и до настъпване на сериозни алергични реакции. Ето защо вниманието на лекарите вече се насочва към природната медицина, прилагана от нашите предци.
Бяха създадени много продукти на основата на растения с лечебни свойства, които се употребяват при различни медицински и стоматологични заболявания. Биоцитрин на фирма „Биопрограма” е един от тези продукти. Той представлява 33% разтвор на екстракт от грейпфрут, който се получава от семената и месестата част на плода. Направените в западни лаборатории изследвания показват, че екстрактът от грейпфрут е ефикасен не само срещу бактерии, но и срещу дрожди, вируси и паразити.
Заболяванията на устната лигавица и пародонта все още са сериозен проблем за съвременната стоматология. Но ако 2 пъти дневно, след измиване на зъбите, се използва разтвор от 2-3 капки Биоцитрин в 50 мл вода за плакнене на устата ще забележим, че:
* има противовъзпалително действие – почти няма човек, който да не се оплаква от кървене и възпаление на венците, а Биоцитрин може да помогне да намалим кървенето;
* при поддържане на адекватна обща хигиена образуването на зъбна плака – жълтият налеп, който не може да се отстрани с четката за зъби и е предшественик на зъбния камък – намалява;
* в случай на чести афтози в устната кухина, ако се използва Биоцитрин, оплакванията ще изчезнат напълно;
* екстрактът е незаменим и при гъбички в устната кухина (побеляване на езика и лигавицата), познати повече като „млечница”.
* ако имаме проведени хирургически интервенции (вадене на зъби, издлетяване на мъдреци), жабуренето с разтвор на Биоцитрин ще подпомогне зарастването на раните в устата много по-бързо и без никакви усложнения.
Проблемът с гъбичките е особено актуален и при хора с пластмасови протези в устата и деца с ортодонтски апарати. При тях като профилактична мярка се препоръчва протезите или апаратите да се накисват в разтвор от 5 капки Биоцитрин на 100 мл вода. Препоръката се основава на пилотно лабораторно изследване на „Биопрограма”, което показа, че Биоцитрин може ефикасно да се прилага срещу следните често срещани в устната кухина бактерии – Псеудомонас аеругиноза, Салмонела ентеридис, Стафилококус ауреус и срещу най-разпространената гъбичка – Кандида албиканс.
Естествено, за постигането на благоприятен резултат ще е необходимо приложението му да е поне 2 седмици.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!