Блиндирани врати

January 11, 2013 от  
Публикувано в За дома

Блиндирани вратиПрез последните години осигуряване безопасността на дома стана една бързо развиваща се индустрия. Много хора инвестират в сигурността на техните семейства и търсят по-евтини и достъпни начини да го направят. Когато става въпрос за защита на дома, ако сте с по-малък бюджет и не можете да си позволите повечето от предложенията за осигуряване на тази защита, поставянето на блиндирани врати е добър избор. Някои експерти смятат, че когато един крадец види качествени блиндирани врати, това не само го възпира физически, но психически го кара да чувства, че домът е твърде опасно място за влизане. Дали това схващане има смисъл?
* Функция
Основната функция на входната врата на дома е да създаде впечатление, че вашият дом е защитен и че крадците трябва да отидат някъде другаде. Една добра входна врата дава сигурност на дома, предпазва от евентуални бандити и ви позволява да видите човека, който е на вратата ви, преди да решите да отворите. Хубавото на повечето модерни блиндирани врати е, че те са стилни и не само увеличават стойността и притегателността на дома, но дават възможност да запазите себе си и семейството си в безопасност.
* Видове
Има два основни типа блиндирани врати за дома. Първият вид прилича на обикновена врата с дървено покритие, PVC фолио или ламинат. Вторият вид е комбинация от ковано желязо и панели от закалено стъкло или стомана. Може да намерите много и различни по стил блиндирани врати, но цветовете обикновено са черно, бяло или тъмнокафяво. Хубавото е, че когато са с по-сложен дизайн, те могат да бъдат допълнителна украса на дома.
* Размер
Основният размер на вратата, осигуряваща сигурността на дома, е стандартния размер на предната или задната врата (ако имате изход към двор). Ако така се случи, че имате френски врати или плъзгащи се стъклени врати, водещи към тераса/двор има много възможности за избор, след като не може да поставите метални врати. Може да закупите плъзгащи се врати с комбинация от ковано желязо и стъклени панели. Те имат доста надеждна система на заключване, независимо от елегантния си вид. Но преди да направите вашата поръчка за такъв по-нестндартен тип врата е най-добре да проведете консултация със специалист, за да сте сигурни, че поръчаната врата ще пасва точно.
* Съображения
При вземане на решение какъв вид метални врати искате да поставите, уверете се, че сте разгледали всички страни на въпроса. Може да имате 10 блиндирани врати у дома, но ако ключалките не са сигурни, вратата не прави нищо. Уверете се, че бравата заключва вратата в три посоки – нагоре, надолу и встрани.
Ползите от поставянето на блиндирани врати са очевидни. Те предпазват вас и вашето семейство от крадци и всякакъв друг вид нежелани гости.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!