Трудно ли е качественото пребоядисване на интериорни врати?

January 24, 2013 от  
Публикувано в За дома

Трудно ли е качественото пребоядисване на интериорни врати?Технологията стояща зад процеса на пребоядисване на интериорни врати може да бъде условно подразделена на няколко части. Като за първият от тях вече сигурно се досещате; в началният етап, разбира се, влизат подготвителните работи. Те от своя страна включват премахване на стария слой лак или боя, шлифоване повърхността на интериорната врата, и като последно стъпало преди същинското повторно боядисване – грундиране.

При боядисването на интериорни врати изборът на инструмент, с който ще нанасяте боята обикновено зависи от това с каква боя ще покривате любимата си врата. Тук визираме двата основни инструмента, най-често използвани при този вид освежаване на интериорни врати, а именно: широката четка и валякът. Първият инструмент най-добре пасва при използването на латексна боя, а с вторият бихте постигнали перфектни резултати ако пред вас стои кофичка с алкидна боя.

При решение, често вземано след събрание на семейния съвет, за ползване на лак при пребоядисването на вашите интериорни врати закупени от Доор Декор, е необходимо добре да запомните следния съвет: покриването на интериорни врати с лак е не рядко срещан избор, като при това най-често се лакират всичките врати на даден дом (апартамент, къща и т.н.), като при процесът се използва водоустойчив лак, а, използването на мебелен лак за описаните в този абзац цели е недопустимо.

Ако вашите интериорни врати са направени от натурална дървесина, то в този случай може да използвате лак за паркет или друг вид подова настилка. Ако изберете цветен лак, имайте в предвид, че той може да бъде нанасян веднага, но ако лакът е безцветен, тогава имате много различни решения, които ще ви помогнат да придадете индивидуалност на всяка една интериорна врата, като за тези решения трябва да се осведомите по-подробно в специализираните за това сайтове.

На пръв поглед, изглеждащият лесен и бърз процес по освежаване на вашия интериор, в частност боядисването на вашите интериорни врати, реално изисква набор от специфични технически познания и известен опит, които да са в основата на един перфектен краен резултат. Не подценявайте интериорните си врати!

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!