Винен туризъм за наслада на тялото и душата

April 6, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Винен туризъмПразничната трапеза не може без подходящи напитки, които да допълват вкуса на ястията. Някои хора са се учили с години как да съчетават ястията с подходящо вино. За едни това е професия, а за други – начин на живот.

Някои хора се отправят на винен туризъм с идеята да научат повече за вината и съчетаването им с храните. Това са хора, които желаят да изпитат максимално удоволствие от всяко сядане на трапезата. Вкусът, а не количеството е най-важното нещо за тях. В търсене на съвършенството, те сами плануват менюто си, като понякога купуват продуктите целенасочено, а друг път нещата стават спонтанно.

Хората, които са били на винен туризъм не само получават знания за вината, но преосмислят и начина си на живот. Навремето благородниците са се отличавали от простолюдието чрез начина си на обличане, изтънчените обноски и вкусове.

Те са имали най-доброто вино на своите трапези и чувствителното им небце веднага е усещало, когато то не подхожда на ястията. Тежко и горко на готвача, допуснал подобна грешка, защото в най-добрия случай е губел работата си, а в най-лошия – главата си. Познанието за добрите вина и храни е било привилегия на елита, останалите просто са се наливали с евтино вино и са били щастливи, когато има и нещо за ядене.

В днешно време всеки бърза, яде полуфабрикати и пие вино с неизвестен произход и качества. Ако човек реши да спре за малко забързания бяг на живота си и отиде на винен туризъм, той ще се потопи в един различен свят.

Когато опита да дегустира вина и усети, че наистина разбира разликата между различните сортове, той ще премине една граница, след която няма връщане назад. Вкусът на доброто вино извисява духа и човек започва да се усеща значим и да цени преди всичко себе си. Това ще го накара да се замисли защо вечно тича, работи и вечер не може да заспи от умора, а не се възползва от сладостите на живота.

Да се научиш да цениш добрата храна и хубавото вино, е все едно да се родиш отново. Всяко знание дава самочувствието, че си вещ в дадена област. Всички цял живот трупаме знания, мозъците ни са като компютри, в които се натрупва всевъзможна информация.

Единственото, което го няма там е познанието, как да живеем така, че да сме здрави, щастливи и доволни от живота. Когато се завърнем от винен туризъм, освен че започваме подсъзнателно да избираме храната и напитките, които слагаме на масата си, придобиваме и по-задълбочен поглед върху живота си.

Проглеждаме за философската страна на нещата и вече не сме така дребнави, изнервени и объркани. Новопридобитото самочувствие ни дава силата да бъдем по-пробивни, да изискваме и да получаваме това, което наистина заслужаваме и искаме да получим от живота.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!