Времето за тренировка никога не идва

May 7, 2009 от  
Публикувано в Спорт

vreme-za-trenirane1В нашето забързано ежедневие трудно намираме време за спорт и движение. Имаме хиляди по-важни приоритети на главата от това да правим упражнения. Дори и да намерим свободно време, винаги изниква някакво оправдание и отлагаме спорта за по-добри времена. Истината е „сега или никога”, така че с няколко съвета за помощ и добра воля започнете още от днес.
Ето няколко от най-честите причини да отлагаме упражнията:

Още не му е дошло времето
Такова време няма да дойде. С възрастта тялото все повече се износва и занемарява, а животът винаги е пълен със задължения. Не чакайте „дупка” във времето или пък да се събудите влюбен в упражненията атлет. Ако наистина сте решили, че ще правите упражнения, започнете сега.

Упражненията са скучни
Разбира се, ако отивате с такава нагласа на фитнес или в парка, вие сте отегчени, преди да сте започнали. Поставете си реалистични очаквания. Започнете с кратка разходка в парка или няколко кардиоупражнения в залата. Редувайте упражненията – един ден ходете, друг ден плувайте, трети – карайте колело. А защо не поканите някой приятел, за да се окуражавате взаимно. И разбира се, най-лесно е да Ви мотивира професионалист, затова се запишете на спорт.

Ако пропусна веднъж, нищо няма да стане
Да, не е като да качите 5 килограма, ако не отидете на тренировка. Но с всеки следващ пропуск, става все по-лесно да се отучите да тренирате. Докато се усетите, сте качили килограми, а енергията и самочувствието ви са спаднали. Когато планирате деня или седмицата си, направете така, че да имате определено време, в което тренирате. Бъдете стриктни, като че имате важна бизнес среща.

Нямам време да тренирам
Не можете ли да си позволите две разходки по 15 минути? Дори бързото ходене до ресторанта в обедната почивка е раздвижване. Не е необходимо да правите упражненията наведнъж, може да разкъсате раздвижването на 2-3 кратки интервала през деня. Ако все пак не е възможно, ставайте по-рано. Половин час

по-малко сън няма да са толкова фатални 2 или 3 пъти в седмицата. Вместо това, ще подобрите кръвообращението, ще се заредите с енергия и положителни впечатления. А пък почивния ден отделете за разходка в планината или каране на колело в парка.

Нямам възможност да ходя на тренировки в клуб
Не е необходимо да имате престижна клубна фитнес карта, за да сте във форма. Има редица упражнения за вкъщи, които са достатъчни, за да се подържате в отлично състояние. Освен това, ходете по-често – слизайте една спирка по-рано; избягвайте асансьорите и ползвайте стълбите.

Трябва да се грижа за дете
Режимът на родителите силно се променя, когато имат дете. Това обаче не означава, че трябва да занемарите тренировките. Упражнявайте се заедно с детето. Заведето го на басейн или в парка. Разходете се, когато го водите на училище. Така не само че ще поддържате форма, но и ще изградите здравословни навици на своето дете.

И така, нека още веднъж да напомним ползите от редовните упражнения. Първо, ще сте по-доволни от себе си. Ще добиете увереност и ще се чувствате много по-комфортно в кожата си. Разбира се, ще загубите тегло. Но освен видимите промени, вашето здраве ще се подобри по много други фактори – по-ниски холестерол и кръвно налягане. Освен това упражненията ще ви отпуснат психически, като в същото време ще се почувствате по-енергични. А какво по-добро състояние да се справяте с ежедневните проблеми?!

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!