Да говорим ли „мръсно” в леглото

August 14, 2009 от  
Публикувано в Отношения

Да говорим ли мръсно в леглотоНакои от нас могат да заговорят „мръсно” само когато са пияни. Много пияни. Толкова, че на следващата сутрин да не помнят какво са казвали.

Защо в нашата култура разговорите за секса са табу?

Голямата забрана за говорене по време на секс може да настъпи почти веднага в една връзка, прераствайки в пълна тишина с годините. И когато вие отброявате десет, двайсет и повече години заедно, това е затвърден навик, който е трудно да бъде премахнат. Вече няма и да чувствате необходимост от това.

Важно е да улучите мига
Точно така. Правилната комбинация от неприлични думи, прошепнати в ухото на партньора в подходящия момент, може да го изстреля в бурен оргазъм. Но ако не улучите мига или го направите неправилно, партньорът ви може да се смути. Т. е. има вариант няколко нецензурни похотливи думички да направят от сексуалния ви живот песен – без да намесвате помощни средства и много пари. Но може и много да се „опарите”. Ако вашият стил на любене е бил тих и спокоен, не разкривайте мръснишката си уста без предупреждение, иначе партньорът ви ще бъде в най-добрия случай озадачен, а в най-лошия – шокиран и отвратен, съветват и психолозите. Предпочитате ли обаче да бърборите, има няколко начина да обогатите речника си.

Като начало давайте оценка
Основната форма на „мръсното” говорене е описването на това какво се случва с вас и как се чувствате. Започнете с невинното: „Обичам когато целуваш ключицата ми така.” Или: „Много е възбуждащо да гледам гърдите ти от такъв ъгъл.” Коментирането на това, което чувствате, и даването на оценка ще ви помогне първоначално. Така че окуражавайте, поощрявайте, коментирайте. След това е добре да си изградите представа и да си я изпросите. Например разкажете на партньора си какво ще му направите точно преди да го направите. Попитайте го дали му харесва. Помолете го да си поиска нежно това, което желае. Помолете го да си го поиска по-грубо. Схващате ли идеята? Преди да се усетите, партньорът ви също ще заговори „мръсно”. Друг момент е влизането в роля, което ще направи „мръсното” говорене много по-лесно. Помислете колко по-просто може да бъде, ако сте някакъв различен образ…

Четете вдъхновяващи еротични истории
Друг съвет от психолозите е да си четете един на друг еротични истории. Защото понякога не забраната е тази, която ни спира, а липсата на вдъхновение. След поредния тежък ден създаването на похотлив сценарий прилича много на тежката работа през деня. Ето защо си струва да имате порносписание под леглото, с което да стартирате. Жените често се възбуждат от историите за послушни мъже и софтпорното ще снабди повечето двойки с вдъхновение за четене на глас. Класика за споделено четене е „Моята тайна градина”, колекция от женски сексуални фантазии на Нанси Фрайдей. Е, добре. Никой не може да ви даде рецепта за „мръсно” говорене. Ако копирате някого, винаги звучи абсурдно. Затова трябва да изградите собствен стил заедно. Основното е просто да го направите. Започнете ли веднъж, скоро ще откриете неподозирано удоволствие, съветват познавачите. Добре е също и да бъдете убедителни, когато говорите „мръсно”. Нецензурираното говорене се получава по-лесно, когато сте в началото на връзката, защото да се говорят мръсотии с непознати не е сложен процес.

Когато сте заедно по-дълго време и вече се познавате добре, е далеч по-трудно.

Стимулирайте плахите опити на любимия
От друга страна трябва да опитате много сериозно да подкрепите усилията на любимия. Не го сломявайте с неуместно кикотене. Защото тихият любовник не е нещо необикновено. Ако вашият партньор е от тихата школа на любовчиите, може би никога няма да го накарате да ви шепне похотливо в ухото. Но можете да опитате. Първо се концентрирайте върху изтръгването на какъвто и да било звук от него. Охкайте, пъшкайте и шепнете ласки. Кажете му, че малко невербална оценка ще подобри представянето ви. След стенанията работете заедно за извличането на няколко думи. „Да” и „Моля те” са началото и ако досега сте имали мълчалив любовник, кой знае, от изпълненията му може да стане истински Шекспиров монолог…

Кой се съмнява, че разнообразието крепи брака?
Е, ако всичко това ви звучи безсмислено или се съмнявате, използвайте като начало основните анатомични названия, когато говорите „мръсно”. Можете да станете много по-изобретателни по-късно. Важното е да пробвате. Защото разнообразието в усещанията, а не скуката според сексолозите крепи щастливия брак.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!