Да се чувстваме добре в тялото си

April 1, 2009 от  
Публикувано в Красота

kak-da-se-chuvstvame-dobreС годините формата на тялото се променя. Грижите за него обаче остават едни и същи. Общият вид на здравото, хармонично тяло се дължи не само на формата, но и на стойката, походката, хубавата кожа и аромат на тялото.

КОЖАТА

Нейният вид се дължи на различни фактори: начин на живот, храна и грижа Най-важни за кожата са козметичните продукти, съдържащи плодови киселини (АНА). Те въздействат на повърхностния слой, като премахват мъртвите клетки, изглаждат бръчките, стопяват мазнините и придават нежна кадифена мекота. Особено необходими на застаряващата кожа са:, душ-гелове и лосиони, базирани на алое вера и жожоба. Кожата на краката е най-суха. След баня я масажирайте с овлажняващ балсам. Подмишниците се нуждаят от почистване и ароматизиране, задължително използвайте дезодорант против изпотяване, за да запазите аромата на парфюма си.

Антистресово предложение – специализирания антистресов масаж не е достъпен за всеки, но ароматерапията е. Купете етерично масло – роза, жожоба и др. Няколко капки във ваната са достатъчни. Постойте няколко минути с отпуснато тяло (мускули), вдишвайки дълбоко изпаренията. След душа се загърнете в халат и оставете тялото да почине влажно.

ГЪРБЪТ

Той поема най-силно умората след тежък ден. Познатият вид на превит гръб и отпуснати рамене може да премахнем с едно упражнение: набавете си малка (4-5см), но тежка топка. Поставете я върху пръстите на единия крак. Другият крак е стабилен на земята. Движете топката вдигайки крака нагоре. Повторете упражнението и за другия крак. След няколко упражнения ще усетите тонус и стойката видимо ще се промени.

ГЪРДИТЕ

Те притежават най-фината мускулатура. Нейното оросяване и стягане е най-ефикасно с воден масаж. Водата задължително трябва да е студена. Движете струята от периферията към върха на гърдите  и обратно, като налягането на водата не трябва да е силно.

КОРЕМЪТ

Мускулите на корема са слаби и допускат натрупване на мазнини. Най-ефикасната борба е гимнастиката. Едно упражнение, което не изисква усилия: седнете на табуретка с нормално свити крака, постепенно ги свивайте, докато ги допрете до гърдите, правете упражнението без да докосвате земята.

БЕДРА

За стягането на бедрата най-полезно е ходенето във вода. Но ако имате слабост към дълго ходене пеш, джокинг или степ – не се отказвайте.

РЪЦЕ И ХОДИЛА

Най-използваните части на тялото са ръцете и ходилата. Не пропускайте нито една възможност да ги измиете, а след (почти) всяко измиване, мажете ръцете с влажен и мазен крем за ръце. Грижата за ноктите оставете на професионалист, но все пак проверявайте вида им. Мръсните, счупени нокти са обидни не само за вас, но и за околните. Стъпалата не само са в допир със земята,  върху тях пада цялата тежест на тялото. Подберете им удобни обувки. Купете си крем за крака. На уморените ходила се препоръчва баня в хладка солена вода 5-10 минути.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!