Дебелариумът калява мотивацията за отслабване

May 16, 2013 от  
Публикувано в Здраве

Всеки който се е опитвал да свали излишните килограми се е сблъсквал с един основен проблем – собствената си воля. Няма смисъл да се заблуждаваме – колко пъти сме започвали диети с хъс и оптимизъм и сме ги изоставяли само след няколко дни? Отговорът е – многократно. Причината е ясна за всеки – трудно е. Волята, упоритостта и мотивацията са крехки и се пречупват ако не бъдат постоянно подхранвани. Това може да се случи само ако има подкрепа отстрани – точно това се постига в дебелариум, откъдето всички си тръгват с няколко килограма по-слаби, но не това е най-важното. По-важното е, че си тръгват щастливи, отпочинали и доволни.

Преди да вземе решение за отслабване, човек трябва да потърси своята мотивация. Дълбоко в мислите, някъде спотаена се крие една мечта – за стройна фигура и елегантен силует. Само че, тя е крайно недостатъчна като мотивация, трябва нещо много по-силно, което да държи волята в кондиция постоянно и то не за ден, два или седмица, а за месеци напред. При посещение в Дебелариум “Отново секси” едно от положителните неща е, че се намират спътници в трудната мисия за отслабване. Всички са там, защото са пълни, а сред себеподобни е много по-лесно. Няма ги слаботелесните колеги, гледащи с насмешка, липсват и лицемерните приятели, които никога не смеят да кажат истината. Тук присъстват само хора с един и същ проблем и специалисти, които могат да помогнат за решаването му.

В дебелариум противно на очакванията не се страда от глад и прекомерни физически натоварвания. Напротив още от първия ден вихъра на активната програма така повлича хората, че те се забавляват и с удоволствие спазват режима. Времето лети неусетно, а приятните разговори и контакти с нови хора повишават все повече мотивацията за отслабване. В среда на приятелство, подкрепа и съпричастност е много по-лесно да се следва определена цел. Пълните хора са емоционални, темпераментни и обичат да танцуват. За съжаление, те рядко го правят, защото се срамуват от тялото си и се притесняват, че ще им се подиграват. Затова в дебелариума те се впускат с удоволствие в танците, които се вихрят всяка вечер и имат двоен ефект – повишават настроението и спомагат за изгаряне на калории.

Кой казва, че свалянето на килограми трябва да е инквизиция? Физическите упражнения имат свойството да създават усещане за удоволствие. За тази цел всеки трябва да открие кои движения му допадат – едни харесват танците, други аеробиката, трети – разходки сред природата. Едно нещо не е задължително и дори понякога е вредно за пълните хора – фитнеса. Това е място, където хората със слаби и стройни фигури ходят, за да блеснат с мускули и плочки на корема. Времето, прекарано на такова място е съкрушителен удар върху самочувствието, затова по-добре е да се отиде в дебелариум или в група за отслабване, където средата е различна и много по-благотворна и предразполагаща.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!