Декоративни камини – една нова страст в обзавеждането

May 23, 2012 от  
Публикувано в За дома

Декоративни камини - една нова страст в обзавеждането Всеки обитател на апартамент в града би бил щастлив ако има камина в дома си. За съжаление, това често е невъзможно не само заради цената на класическите камини, но и заради трудностите при изграждането им на неподходящо място.

Панелните блокове по начало имат големи проблеми с комините, а някои дори нямат такива. Друг проблем е горивото – носенето на дърва по високите етажи не е удобно, нито приятно. Все пак, обитателите на апартаменти в града могат да си позволят удоволствието, да имат горяща камина в дома си и то на достъпна цена и без никакви затруднения при обслужването.

Те имат възможност да избират сред множеството модели декоративни камини, които се предлагат от водещи производители. Вариантите са два – бездимни камини, които горят с етанол и не се нуждаят от комин, или електрически, които работят с ток.

Работещите с етанол камини се считат за екологично чисти, тъй като не отделят вредни вещества. Те ползват много малко количество гориво и се запалват със специална запалка. Всичко това прави поддръжката на тези камини много лесна, а дизайнът им е просто уникален. Те могат да се разположат на всяко място в дома, по стените, на пода или дори на масата в хола. Този тип камини са мечтата на интериорните дизайнери, защото позволяват да се вградят по необичайни начини, като придават уникален вид на всяко помещение.

Полетът на фантазията на дизайнери и архитекти не се ограничава и от електрическите камини, които също се срещат в най-различни модификации. За разлика от бездимните камини, които горят с истински огън, при електрическите огънят е една съвършена имитация на пламъци. Те обаче имат предимството, че наистина затоплят помещението и са значително по-практични, за разлика от бездимните си събратя, които служат предимно за красота.

Електрическите камини не се нуждаят от специална поддръжка, просто се включват в контакта и това е. Разходът на електроенергия е около 2 кв/ч, а мощността им стига до 2000 вата. Декоративните камини са изключително безопасни при употреба и са на много достъпни цени.

Вярно е, че уханието на горящи дърва го няма, но за градските домове това е една чудесна алтернатива. Лесната поддръжка, също е важна, защото всеки обича да седи край горящата камина, но не и носенето на чували с дърва, за поддържане на огъня.

Монтажът на класически камини в съвременните градски жилища не винаги е удачен вариант. Те просто не се вписват в стила на обзавеждане и стоят не на място, освен ако дизайнът не е специално обмислен.

Затова пък декоративните камини винаги намират своето място, а често придават онази щипка лукс, без която интериорът би бил блед и безличен. С монтажа на ефектни камини, собствениците на дома могат да покажат своята индивидуалност и да изненадат гостите си.

Ако с монтажа на камината се цели само ефектност и оригинална визия, бездимните камини са изключително подходящи. Все пак, в днешно време е полезно красотата да е свързана с ефективност, нещо което е по силите на електрическите камини.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!