Детски парфюм – перфектна идея за подарък

April 8, 2013 от  
Публикувано в Красота

Детски парфюмиВсички грижовни родители се стараят да осигурят най-доброто за своето дете. Козметични продукти се ползват в ежедневната хигиена на децата още от раждането им. Въпросът трябва ли да се парфюмират децата е много спорен, но реално няма дете, което да не е успяло да грабне скришом парфюма на мама и да се “полее” с него. Затова по-добре да се купи детски парфюм, който е с безвредни съставки.
По-голямата част от козметиката за деца е предназначена за поддържане на хигиената на детето, но парфюмът не спада към тази категория. Много майки подозират, че дори и в предназначената за деца парфюмерия може да има вредни съставки. Всъщност, може и да е така при парфюмите с неизяснен произход, но качественият детски парфюм не подлага на риск детското здраве. Нещо повече – парфюмите може да са полезни за децата в много отношения.

Влиянието на ароматите върху здравето и психиката на децата се коментира отдавна. Употребата на детски парфюм изгражда естетическите възприятия на детето. Тук е голямата роля на родителите. Тяхна задача е да запознаят детето със значението на ароматите и да се опитат да изградят у него вкуса към хубавото, приятно ухание, което не дразни обонянието на околните. Ароматите имат особено голямо влияние върху формирането на спомените на децата. Според изследванията в областта на детската психология, децата запомнят по-добре събития и случки в живота си ако те са свързани с някакъв запомнящ се аромат.

Когато децата пораснат, те забравят повечето преживявания от ранното си детство. Ако обаче по време на някое от събитията детето е усетило специфичен аромат, този спомен се запечатва трайно в паметта му. За да потвърдят тези факти психолозите са си позволили да направят малък експеримент – пускат на малки деца филм с опознавателен характер, като в същото време в помещението се разнася приятен аромат. Той може да идва от дрешките на детето или да е от източник близо до него. Впоследствие усещайки този аромат, детето си спомня подробности от филма. Така ако детето трябва да запамети някаква важна информация, то на помощ може да дойде някой хубав детски парфюм.

За да помогнат на детето да опознае природата, много производители на детски парфюми пускат серии с аромати на цветя. Голяма радост носи парфюм за деца, който е в опаковка – играчка. Много такива предложения има в Enzo.bg – нежни ухания с красиви и същевременно забавни опаковки, тези парфюми са един чудесен подарък за децата.

Детски парфюм от Enzo.bg с приятно ухание може да се намери под различни форми. Вече се произвеждат много играчки, излъчващи аромати. Например детски книжки, чиито страници ухаят на цветя, зелени поляни или море. Така историята от книжката влияе много по-силно върху възприятията на детето и то си представя по-реалистично събитията, за които се разказва. Парфюмите влияят върху така наречената фотографска памет при децата. С годините тази способност се губи, но запомненото в детството под влияние на ароматите остава.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!