Диванът – най-търсената мека мебел

November 23, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Мека МебелСемейството на меката мебел винаги се е славило с многото си членове. Малки и големи, пъстри и семпли – и винаги меки. Има и такива мебели, или по-правилно би било да кажем, има и такива хора, които се отнасят към мебелите си като към най-ценното в своя живот.

Нещо като гоголовия Плюшкин! Разбира се, за повечето напълно невманиачени в мебелите си съвременни хора също съществува вид или два покъщнина, без която би им било трудно да си представят ежедневието си. За тази мека мебел бихме могли да кажем спокойно, че без нея бихме живели доста по-некомфортно.

Съществува и такава мека мебел, обаче, без която спокойно бихме могли да минем. Но все пак присъствието и в дома ни прави дните ни много по уютни и комфортни. Пробвайте да извикате във въображението си представителите на семейство Мека мебел.

Кой от всичките роднини бихте сложили на първо място? Както може би вече се досетихте, най-популярният и търсен представител на семейство Мека мебел, без никакво съмнение е диванът. Можете ли да си представите съвременен дом без диван? Едва ли. Класически и авангардни, с меки облегалки или без такива, тромаво огромни и свръх компактни – диваните и техните първи братовчеди креслата служат на хората вече много десетилетия.

Всеки диван е преди всичко място за отдих. От там идва и едно от основните преимущества на тази мебел – способността му да се трансформира в спално пространство (легло). Традиционните разгъваеми дивани са използвани, и по този начин тяхното удобство е проверено от много поколения собственици на мека мебел.

Съвременните дизайнери на мека мебел, повлияни, или може би вдъхновени от корифеите на висшата мода, никак не се скъпят когато става дума за фантазия. Това прави избора Ви изключително сложен, тъй като в добавка към формата и механизъма на дивана.

Вие ще трябва да се спрете на една от стотиците окраски и тонове, в които може да бъде изработен Вашият диван. Тъканите, с които се тапицират съвременните дивани се отличават с разнообразна фактура и допълнителни свойства, като влагоустойчивост и антистатично покритие.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!