Добре направени опаковъчни кутии – първа стъпка към успешен бизнес

December 14, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Още от началното училище на всички ни е известна мъдростта „по дрехите посрещат…”. Тя е напълно вярна и за опаковъчните (пластмасови, картонени, дървени и т.н.) кутии. За да привлечем вниманието на потенциалните ни клиенти трябва задължително първокласно да опаковаме продукта, който ще предлагаме.

Веднага изниква въпросът – а как да направим това по най-добрия начин, и какво ноу-хау трябва да имаме? В тази статия ще предоставим на Ваше разположение няколко съвета, които се надяваме ще Ви помогнат да се справите с тази нелека задача.

Първият ни съвет би бил – разузнайте какво предлага конкуренцията, в какви кутии се разпространява техният продукт на пазара. Следващата стъпка, която е непосредствено свързана с първата е – не се претоварвайте с ненужна информация. След като разгледате обстойно два или три наистина заслужаващи внимание опаковки спрете с изследването и помислете, какво от това, което е на пазара може да свърши работа във Вашия собствен бъдещ проект за опаковъчна кутия.

Трето – решете дали искате пластмасови кутии (дървени, картонени), т.е определете материала, с който ще започнете. Без значение на какво се спрете, помнете, че всеки материал има и силни и слаби страни. Ако си говорим за явни преимущества, то хартията и картонът ще заемат първо място. Те са леки, удобни, както за съхранение така и за превоз. Но най-важното е – възможността за осъществяване на качествен печат.

Между другото за крайния външен вид на предполагаемите кутии, т.е. как те ще изглеждат готови, може да се види на етапа, в който дизайнът се утвърждава в офиса на фирмата изпълнител. При това е наложително много добро съгласуване с действителността на макета. Многофункционалните устройства налични във фирмата ще Ви позволят да видите реалните цветове, които след това се предполага да красят вашите кутии.

Много успешни фирми подготвяйки се за изкарване на нови опаковъчни кутии на пазара правят това с една единствена идея – добре направената опаковка е най-важният инструмент за постигане на високи продажби.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!