Душ кабини

April 14, 2012 от  
Публикувано в За дома

Обзавеждането за баня се разви много през последните няколко години – то не включва само обичайните аксесоари и плочки, ами и душ кабини, мебели, декоративно осветление. За хората, които не са се сблъсквали с ремонт на банята, повечето неща се явяват излишни, включително полезно обзавеждане като стъклените душ кабини. Да разкажем няколко думи за тях и защо все повече хора избират да ги сложат в банята си.

Какво представляват повечето душ кабини? – обикновено те имат корито (овално), направено от акрил, върху което е монтирана олекотена алуминиева конструкция, върху която с приплъзване се движат стъклени врати, това представляват 90% от предлаганите душ кабини у нас. Има разбира се и много квадратни, правоъгълни и многоъгълни модели, но това е класическия случай.

За какво ни служат тези душ кабини? – това е много удобно решение за ограничаване на мократата ни част от банята. Просто потребителите не мокрят и съответно не попиват целите си бани, поставяйки си душ кабини. Мокрото остава само в тяхното корито, навън всичко остава сухо, банята няма да прилича на езеро и ще може спокойно да се ползва и от други. Другият, голям плюс е, че ако изберете душ кабини с матирани стъкла, те се явяват един вид визуална преграда – банята може да се ползва от хора, които не са близки едни на други.

Освен чисто практичната си част, нашите душ кабини служат и за декорация на баните ни – стъклото винаги ще е на мода, елегантния алуминиев профил също. Ако не ви харесват класическите модели душ кабини – този продукт се произвежда и по поръчка. Предлагат се многобройни възможности за визия и фукнционалност, да вземем например отварянето им – има възможност за приплъзване, отваряне като врата с панти в стената, с панти в тавана, душ кабини с врати като хармоника (сгъват се и се разгъват).

Дали ще прибегнете или не до тяхното използване зависи от вас, добре е да знаете какво представлява продукта душ кабини и какви са ползите от него. Едно е сигурно, тенденцията е към все по-малки и по-малки бани, най-добре бихте оптимизирали наличното пространство с душ кабини, които да съхранят поне малка част от баните ви суха.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!