Женското сърце се разболява от любов, мъжкото от работа

May 21, 2009 от  
Публикувано в Здраве

bolno-surce2Враговете на сърцето са различни за мъжете и за жените. Това твърди проучване сред кардиолозите, събрали се на 69-ия конгрес на Италианското кардиологично дружество в Рим. Според експертите главните причинители на стреса за сърдечния мускул са трафикът и проблемите в работата, когато става въпрос за мъжете. Семейството и проблемите в любовта са причина номер едно за сърдечния стрес при жените.
Изключително големият стрес е главният враг на здравето на сърцето, убедени са кардиолозите. Според тях близо 44 на сто от италианските мъже се тревожат и стресират, когато не им върви в работата, а 22 на сто се стресират заради трафика. 40 на сто от италианките страдат най-вече заради проблеми в семейството, а 24 на сто – заради любовни неволи.
Една трета от италианските кардиолози смятат, че днес смъртните случаи заради инфаркт са много по-редки, отколкото по-рано, но те са по-многобройни, когато става въпрос за втори инфаркт. Причина за това е пренебрегването на опасностите от страна на пациентите (30%) или заради липса на добри медицински услуги, свързани с лекуването на болестите на сърцето (12%).

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!