Животните се нуждаят от комфортен превоз

August 23, 2013 от  
Публикувано в Полезно

Когато по една или друга причина на животните им предстои път, то те трябва да бъдат предварително подготвени за това. Стопаните им могат да ги поверят на куриер, който да ги настани удобно, но преди това и те самите трябва да се погрижат за комфорта на своите любимци. В деня, в който животното ще пътува не трябва да се храни. Може да пие вода, но до два часа преди потеглянето. По време на превоз на животни се избягва хранене, освен ако разстоянията не са прекалено дълги и пътуването трае няколко дни. В такъв случай трябва да се спира на подходящи места, за да може животните да се разходят.

В случай, че домашният любимец никога не е напускал дома си и познатите хора, добре е да му се дадат успокоителни под контрола на ветеринар. Ако пътуването е в рамките на един град и е от порядъка на час – два, за животното няма да има проблеми с глад и жажда. То единствено ще се нуждае от спокойна обстановка, която може да му осигури подходяща, затъмнена клетка. При превоз на животни от Zootaxi.bg най-често те спят по време на пътя и се събуждат чак когато ги предават на получателя. По отношение на клетката – тя може да е осигурена от куриера или животното да пътува със своя, стара и добре позната. Във втория случай то ще се чувства значително по-спокойно, защото ще усеща само своята миризма наоколо.

Превоз на животни от Zootaxi.bg се осъществява по няколко начина – с автомобили, със самолет или с влак. Изискванията при всички случаи са различни, като най-стриктни са при самолетните превози, при които не се допускат животни без документи за произход, извършени имунизации и други изисквани от санитарните власти уверения, че не пренасят зарази. Ако се преминават държавни граници, трябва да се спазват изискванията на съответната държава, тъй като може животното да не бъде допуснато на територията на страната.

С влак рядко се извършват превози на животни, но има случаи, при които това е единственият възможен начин. По начало железниците не допускат животни без придружител, който да се грижи за тях. В случай, че се налага животното да пътува именно с влак, то трябва да се подготви с всички необходими документи, които се изискват по отношение на произхода и здравето му.

Автомобилният превоз на животни е най-често срещан, особено когато става въпрос за пътувания в рамките на няколко часа. Автомобили се ползват и при дълги преходи – пътувания по няколко дни, преминаващи през няколко държави. В такива случаи се полагат специални грижи за животните, за да не страдат от липса на вода, храна и разходка, а клетките им се почистват по време на пътуването. Автомобилите на куриерските служби са специално пригодени, осигуряват оптимална температура за животните, за да се чувстват те добре и пътуването да бъде спокойно, без стресови ситуации.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.