Да преборим закъснелите задължения с бързи кредити

April 25, 2016 от  
Публикувано в Полезно

pariЗнаете ли, че почти всеки човек в България, а и не само, има дългове към банки – дали ипотечен, дали потребителски кредит, няма значение. Кризата ни удари доста сериозно и хората трябваше да се спасят някак, но понякога вноските идват, заплатата се бави или ни излиза извънреден разход. Как да се оправим с банката, която не чака? Едно от решенията е бързи кредити!

Това са краткосрочни заеми, които се получават много лесно. Те са един от най-добрите варианти да посрещнем лошата ситуация и да избегнем проблеми с нашите кредитори. Ако имаме повече вноски, можем да ги обединим в една и да мислим само за един кредитор.

Има няколко вида бързи кредити:

1. С гаранция! Това са кредитите, при които по някакъв начин даваме гаранция за задължението си, дали чрез поръчител или някакъв залог. Тук лихвите са по-ниски, защото рискът за компанията, която ни отпуска кредит е по-малък. Ако не си платим вноската, поръчителя ще я плати или ще ни приберат заложеното имущество. Трябва обаче да знаете, че залогът е наистина залог. Не се ли издължите на време, наистина могат да ви го вземат.

2. Без гаранция! На запад този тип заеми се наричат краткотрайни персонални заеми. Тук заемате някаква сума, в повечето случаи дребна като размер, без да давате някаква гаранция за него. Тук лихвите може да са една идея по-високи или да се влияят от това какво кредитно минало имате преди.

3. Бързи кредити до заплата. Този кредит е подобен на горния, но тук времето за връщане се определя от това на коя дата получавате заплата. Това е отново кредит с краткосрочна цел. Напоследък е много популярен за посрещане на извънредни разходи като по-високи сметки или ремонти, защото позволява много добро планиране.

За съжаление, тези видове кредитиране имат малко или много лоша слава, защото, когато започнаха да навлизат на пазара, имаше много измамници. Правителствата по света не успяха да вкарат този бизнес в регулация веднага и резултатът не закъсня. За радост, в последните години институциите работят здраво срещу злоупотребите, дори и в България.

Заключението е, че ако наистина използвате тези бързи кредити по един отговорен начин и реално, за да се преборите с останалите си дългове, това е един добър ход. Процедурата е много лесна и изисква не повече от 10-15 минути. Другото хубаво нещо е, че компаниите са задължени да ни запознаят с точни размер на годишната лихва и разходите. Сега остава само да прочетете договора подробно, за да проверите за скрити клаузи. Ако няма такива – дерзайте.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!