Заключване с чип против вандали

February 16, 2013 от  
Публикувано в Полезно

Заключване с чипЕжедневните грижи на хората в последните години са все по-осезаеми, особено по отношение на опазване на частната собственост. Входовете на блокове, къщи и кооперации страдат най-много от вандалски прояви. Изпочупени пощенски кутии, осветителни тела, грозни графити по стените. Всичко това се отразява зле както на настроението, така и на портфейла на живеещите в сградата. За предотвратяване на вандалските прояви, най-доброто решение е заключване с чип.

Входните врати, заключени с електронни ключалки осигуряват така необходимата сигурност, която искаме да усещаме в собствения си дом. След като влезем вкъщи, вече сме спокойни, че външни лица не могат да проникнат във входа на сградата. Това позволява на хора, които живеят сами в жилищата си да се чувстват сигурни и да спят спокойно. При заключване с чип от Общ Дом в сградата могат да влязат само хора, притежаващи електронен ключ. Разбиване и отключване на електронната брава  е на практика невъзможно.

При електронните ключалки, от външната част на вратата не се виждат никакви елементи от бравата. Нещо повече – тя може да е разположена на произволно място, което още повече затруднява крадците. Когато за входната дограма е използвано заключване с чип, единствено хората, притежаващи електронен ключ могат да влязат. За всички останали входът е непробиваем. Затова при такива брави, хората с престъпни намерения не се опитват да проникнат с взлом, защото това е на практика невъзможно. Освен това, за да успеят да разбият вратата ще им трябва много време, ще се вдигне много шум и действията им няма да останат незабелязани. По тази причина, те опитват да проникнат в сградата, като помолят живеещите в нея хора да ги пуснат под някакъв предтекст.

Това налага хората да бъдат по-отговорни към сигурността и да не допускат външни лица. Врати с електронно заключване с чип обикновено имат от вътрешната страна бутон за отключване. Ако отвътре се постави втори електронен четец и вратата се отваря само чрез електронния ключ, тогава натрапниците може да успеят да влязат, но няма да могат да излязат, което е още една осигуровка срещу кражби.

Електронните брави са сигурни, но понякога са затрудняващи, особено когато се бърза, забравят се или се загубват ключове и други подобни ситуации. Затова при врати от заключванесчип.com може да се ползват и други методи за отключване. Бравата може да се командва посредством изпращане на sms, чрез компютър или чрез домофонна система. Така дори и човек да се намира на другия край на света, пак може да отключи бравата, за да пусне в сградата свои роднини или приятели. Това прави електронните брави един съвременен и много сигурен метод за опазване на личното пространство на хората.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!