За ремонта и къртене на бетон

April 4, 2018 от  
Публикувано в Услуги


Настъпи пролетта, времето се затопли и плановете за ремонт изскочиха пред нас. От къде да се започне – баня, стаи, коридори. Добре е, че тази година за стаите ще отделим малко време и средства – малко боядисване с цел освежаване и това ще бъде. За съжаление не така стои въпроса с банята и тоалетната. Това е ремонт, който вече години отлагаме по различни причини. Сега вече сме събрали нужните средства, но не можем да открием майстори. Проблемът е в това, че ще трябва отговорно къртене на бетон. Това е трудна и мръсна работа, свързана с много прах и строителни отпадъци. Освен това живеем на четвъртия етаж в кооперация без асансьор. Всеки, който вече е правил ремонт, подобен на нашето местоположение, ще може да ни разбере.

Благодарни сме, че има интернет и с помощта на търсачката открихме фирма, занимаваща се с кърти чисти извозва. Това за нас беше достатъчно, защото разбрахме, че фирмата разполага както с опитни майстори за къртене на бетон, така и с необходимото съвременно техническо оборудване за тази цел. Да изберем тази фирма имахме още един много важен за нас аргумент – предлага се почистване на отпадъците и извозването им до определените за целта места.

Уговорката е направена и така дълго отлагания ремонт започна. Оказа се, че работниците са отговорни и в кратък срок се справиха с къртене на бетона – плочки от стените, циментово подово покритие. Разбира се, те се заеха най-напред с отстраняване на санитарните предмети – тоалетно гърне, мивка, както и ваната в банята. След тази подготвителна операция (тук трябва да кажа, че те спряха водата и тока в помещението) започнаха по същество работата. Щранговете оставиха за по-късен етап.

След събаряне на част от фаянса отпадъците се почистваха и изнасяха до контейнера за да се създава възможност по-лесно да се работи по къртенето на бетона. Това помещение е сравнително малко и опитните професионалисти се справиха бързо с него. Фаянс и стар бетон бяха изкъртени, отпадъците почистени и натоварени на превозното средство. Така се подготви обекта за майсторите строители.

Сега трябваше след като се справихме с намирането на фирма за къртене на бетон, да открием и добрите майстори от ВиК, които да подменят водопроводни и канализационни тръби и да се започне работа по завършване на обекта.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!