Как да звукоизолирате интериорни врати

September 2, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Интериорни вратиИмате ли дете, което тъкмо си е купило барабани, или пък шумен коридор, който ви държи будни цяла нощ? Това се случва много често и много хора точно във вашето положение се ориентират към закупуване на звукоизолиращи или намаляващи шума интериорни врати. Този тип интериорни врати са строго специализиран и скъп продукт, който най-вероятно изцяло надхвърля бюджета за една интериорна врата.

Много по-евтина и широко разпространена алтернатива е да се закупи огнеупорна врата, вместо интериорна звукоизолираща врата, която да замести стандартните ви интериорни врати. Това е защото огнеупорните врати се произвеждат с дебелина 44 мм, така че са много по-ефективни в намаляването на шума в сравнение със стандартните интериорни врати. Друго предимство при употребата на интериорна врата, която е огнеупорна, вместо стандартна интериорна врата, е това, че огнеупорните врати се изграждат с твърдо ядро с висока плътност. Стандартните интериорни врати, от друга страна, могат да бъдат и кухи, което ги прави да имат много слаби или никакви звукоизолационни свойства.

В добавка към това, когато поставяте звукоизолиращи интериорни врати, трябва да закупите специализиран комплект за звукоизолация на прага и рамката, които спомагат за намаляване на шума, влизащ през малките отвори покрай ръба на вратите. За да монтирате огнеупорна врата обаче няма нужда да закупувате тези допълнителни пособия. Разбира се, ако искате допълнително да подсилите звукоизолиращите свойства на вратата, винаги можете да потърсите и такъв вариант.

Интериорните огнеупорни врати са не само по-добри в това да намаляват шума, отколкото са стандартните интериорни врати, но са и в по-голямата част от случаите много по-тежки от тях. Това означава, че когато отваряте и затваряте огнеупорната врата, ходът и употребата й създават усещане за много по-високо качество. Също така не трябва да забравяме, че употребата на огнеупорна вместо стандартна интериорна врата осигурява много повече сигурност в случай на пожар в дома ви. По този начин домашната среда ще бъде много по-сигурна и шансът да предложите сигурност на семейството и приятелите си ще е много по-голям, благодарение на огнеупорните интериорни врати.

Някои допълнителни трикове, за които вероятно не се сещате и които ще ви помогнат да направите огнеупорната си интериорна врата колкото се може по-звукоизолираща, са например да погледнете зад детайлите на рамката на интериорната си врата. Ако там няма изолация или пълнеж, то значи е много вероятно те лесно да пропускат шум. Ако случаят е такъв, можете да ползвате звукоизолиращ пълнеж, за да поправите това. Ако е възможно, закачете две интериорни врати на една и съща рамка. Това ще създаде въздушен джоб между двете ви огнеупорни врати, което ще подсили звукоизолиращите свойства на интериорната ви врата. По-краен, но много ефективен начин да звукоизолирате още повече интериорната си врата, е да закачите много тежка и плътна завеса, която да е по-широка от отвора на интериорната ви врата, пред лицевата страна на огнеупорната врата. Колкото по-тежка е завесата и колкото повече гънки има пред интериорната ви врата, толкова по-драстично ще намалите количеството шум, който отворът пропуска.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!