Избегнете напуканите устни

March 23, 2009 от  
Публикувано в Красота

napukani-ustniУстните са много чувствителни, особено през зимата. Напукват се и се разраняват лесно. Причините за това са излагането на много горещо или много студено време, както и вятъра. Устните са уязвими, понеже за разлика от останалата част от кожата нямат мастни жлези.

Причина за напукването на устните е и непрекъснатото овлажняване, не  ги облизвайте, защото това ще ги облекчи за кратко, но след това те ще се напукат още повече.

Предотвратете влиянието на атмосферните влияния върху устните си. Винаги когато излизате навън използвайте балсам, гланц за устни или мехлем. Нанасяйте го през кратки интервали, особено след като ядете нещо или пиете. Също използвайте мехлем след кото си миете зъбите или лицето. Лятото предлага специални слънцезащитни лосиони за устни. През зимата използвайте в дома си овлажнител за въздух или просто поставете съд с вода върху радиаторите или печките, за да предотвратите кожата и устните ви да се изсушават. Може да използвате вместо гланц за устни – овлажняващо червило, което също помага срещу изсушаването и придава цвят на устните ви по ваш вкус, но не използвайте дълготрайни, трудно изтриваеми червила, защото те изсушашават кожата, освен ако върху тях не сложите някакъв балсам.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!