Избор на интериорни врати

September 21, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Интериорни врати фурнирНай-задълбочен, внимателен и обмислен подход трябва да бъде избора на интериорни врати в семейните жилища: къщи, апартаменти, вили, семейни хотели. Това с особена сила важи за малките семейни жилища и вили, където е от особено значение да се пести всеки метър жилищна площ. Подходящо избрания модел интериорна врата е една от възможностите в тази посока. В апартаментите, в малките къщи, вилите, вратата не е само украса на интериора. От една страна, с избора на подходящ модел може да се използва рационално всеки квадратен метър жилищна площ, а от друга – на всеки, дори и на най-общителния човек, е необходимо да се отдели от силната музика в тийнейджерската стаята; от миризмата на храна, приготвяна в кухнята; от ярката светлина в хола, когато му е необходима почивка или сън в спалнята. За личната стая, модела на интериорната врата трябва да бъде така избран, че да осигурява плътно прилепване по касата, например с матово стъкло.

За други области, като хол, трапезария, гардероб , спестяването на пространство може да се осъществи чрез монтиране на интериорни врати тип „акордеон” или плъзгащи се, като се прибират от вътрешната страна на стените или движещи се по тях. Има плъзгащи се и сгъваеми врати от ценно дърво, твърди и остъклени с матирано стъкло. С правилно монтирани механизми за предвижването и стабилни носещи конструкции, интериорните врати от такъв вид се движат лесно и почти без проблемно. Недостатъкът на тези врати е, че в много случаи, при инсталирането им се налага в част от стената да се изгради т.н. „чекмедже” в което да се монтират носещите конструкции и плъзгащите елементи, чрез които се предвижва вратата.

Друг проблем пред дизайнери и изпълнители на интериорни врати е влагата в мокрите помещения, бани и балкони. Традиционните материали се оказват неподходящи в този случай. Често изработените от неподходящи материали и изложени на влага вратите губят правилната си геометрична форма, подуват се, слабо затворени, се формира една празнина , която води до доста неудобства. За тези интериорни врати отличен материал са съвременните пластмаси – поливинил хлорид или PVC. И тъй като производители предлагат и интериорни врати на различните структури на този материал, е възможно едновременно да се реши въпроса за единството на стила интериор и осигуряват комфорт в дома си.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!