Изкуството наречено сватбена фотография

April 6, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Сватбена фотографияСпоред някои съвременни фотографски течения добрата сватбена фотография си е цяло изкуство. Все пак именно снимките от този така щастлив ден ще напомнят на двойката, техните роднини и гости, за най-прекрасния момент в живота на младоженците.

Има няколко вида сватбени снимки, всяка от които по своеобразен начин завладява въображението и позволява на младоженците да изберат подходящия за тях жанр сватбена фотография. Поръчваната най-много сватбена фотография е своеобразната репортажна фото сесия.

Повече от половината сватби в нашата страна са със снимков материал именно от този тип. Това което е особено тук е ролята на фотографа, която с определена с две думи е ролята на обикновен наблюдател.

Той/ тя само снима това което се случва на празника, без да взема пряко участие в хода на събитията. Като резултат всяка сватбена фотография, всяка снимка е жива, предава неподправени емоции и достоверно отразява това което се случва на сватбения ден.

Репортажната фотография обикновено се прави докато тече официалната церемония по бракосъчетанието. При добро стечение на обстоятелствата фотографът трябва да успее за запечата на лента или дигитален носител ключовите моменти: размяната на пръстените, подписването на младите, първата целувка и т.н.

Сватбената разходка, обаче, където обикновено се случва и основната част от фото сесията на младоженците, професионалният фотограф, който сте наели може да направи в така нареченият постановъчен или портретен жанр.

Да се покажат характера и преживяванията, които вълнуват младоженците по времето на този най-важен в техния живот момент, изборът на ракурса, който най-добре ще подчертае красотата на младата двойка, изборът на подходящият фон и детайли – всичко това никак не е лесно, но пък е ужасно интересно за всеки специалист занимаващ се със сватбена фотография.

Между другото, ако фотографът реши да снима приготвянето на младоженката и младоженеца преди началото на самото тържество, то и тук може да се използва постановъчния жанр. Обработката на всяка сватбена фотография не трябва да изменя снимката до неузнаваемост, тя просто трябва да подчертава това, което се е опитвал да предаде фотографа на всеки конкретен кадър.

Голяма част от фотографите в наши дни отдават голяма важност както на цветните, така и на черно-белите снимки, тъй като вторите много по-истински придават всички емоции и преживявания на младоженците в този най-светъл техен ден.

Практикуването на сватбена фотография е прекрасна възможност за всеки професионален фотограф да подобри своите умения в това изкуство, създавайки същевременно ярки, трогателни и живи снимки.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!