Икономичният клас лаптопи

April 4, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Икономичният клас лаптопиИмайки в предвид съществените разлики, свързани с производството, качеството на частите и изпълнението на машината като цяло, а също така липсата или наличието на средства за комуникация и безопасност, бихме могли условно да разделим съвременните лаптопи на три основни класа.

Това са икономичният клас, бизнес класът и така наречените DTR машини или с други думи деск – лаптопи. В тази статия ще очертаем рамките, в които се вместват най-разпространените съвременни лаптопи – тези от икономичния клас.

Според много проучвания персоналните компютри именно от този клас от едно известно време насам изместват десктопите като средство за комуникация, забавление и работа в домашни условия. Като тази тенденция е не само европейска, а световна.

И така, кои компютри бихме могли да отнесем към икономичния клас лаптопи? Персоналните компютри от този клас са най-подходящи за учебни цели, работа в неголеми офиси, а най-вече за домашно ползване. С други думи те са предназначени за решаването на задачи, за които стандартните или по-ниски изисквания към отделните компоненти, мобилността и защитеността на отделния лаптоп са напълно достатъчни.

Към моделите лаптопи отнасящи се към икономичния клас можем да добавим: пълноценният мултимедиен лаптоп,т.е. това е лаптоп предназначен за домашно ползване; сравнително мощните и снабдени с безжични интерфейси лаптопи използвани предимно за бизнес цели.

Мобилните лаптопи за частно ползване и не на последно място най-обикновеният лаптоп предназначен за офисни приложения и работа в Интернет. Именно заради това богатство от възможности лаптопът спадащ към икономичния клас е може би най-разпространеният в съвременният високотехнологичен свят.

Все повече се забелязва тенденцията производители на лаптопи да определят машините, които произвеждат и които се отнасят към икономичния клас, като такива предназначени за домашно използване или казано иначе за средния потребител. Класификация, която имайки предвид казаното в първия абзац на нашата статия е напълно уместна и надали ще бъде променена поне в следващите 5 до 10 години.

Стойността на лаптопите от този най-нисък, и същевременно най-разпространен клас е относително невисока. Във всеки случай достъпна за повечето средностатистически граждани на Европа. Макар и тук да може да се вмъкне някое и друго изключение.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!