Как да изберем хранителни добавки

December 7, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Как да изберем хранителни добавки?Много е изписано и казано по темата за хранителни добавки – полезни или вредни за здравето са те, трябва ли да приемаме добавки всеки ден или не, полезни ли са за спорт и фитнес, или са опасни… Те са обект на огромен потребителски интерес.

Вече почти навсякъде по аптеки и дрогерии се зареждат, а също и лесно могат да се купят от дистрибутори. Но дали всички са сигурни дали тези хранителни добавки, включително и тези за спорт и за фитнес, са наистина незаменими?

И как да изберем кои точно хранителни добавки и на коя фирма да си вземем? В интерес на истината, която все повече лекари потвърждават, билковите хранителни добавки, спомагат за развиването и поддържането на организма – помагат и за осигуряване на ценни минерали и витамини, които все повече липсват в продаваните на пазара храни и зеленчуци, плодове, които пък са повече пълни с нитрати и други хербициди – много опасни за здравето ни.

Затова е и много важно да се приемат антиоксиданти, под формата на хранителни добавки, включително и тези за спорт и за фитнес, за да сме сигурни, че те ще изведат от организма ни поне някаква част от тези токсини. Едно от най-важните правила за приеман на хранителни добавки, е да не се надвишават посочените дози, за а има нормален и постоянен прием с ефективно действие в тялото. Всичко в големи дози е или изхабено количество за момента, или е вредно за организма.

Има няколко вида хранителни добавки – за сваляне на килограми, за натрупване на мускулна маса – за спорт и фитнес, за здраве като цяло и за красота. Добавките са нужни на редовно практикуващите спорт – те помагат за постигане на максимални резултати и допълват хранителния режим. Те са много на брой типове и също са доста разнообразни.

Протеинът е най-прочутата между хранителни добавки за спорт и за фитнес и е основната градивна единица на мускулите – ето защо се използва за качване на мускулна маса.
Има няколко препоръки, които трябва да се изпълняват преди консумиране на хранителни добавки, включително и тези за спорт и за фитнес. Първата е, че не трябва да се вземат едновременно по няколко вида добавки.

Втората – да не се приема желязо, освен ако е доказан недостиг на такова. Третата, която важи за хранителни добавки за спорт и за фитнес е, че не бива да се вземат дълготрайно, освен ако не е доказано, че точно тези продукти на тази фирма не вредят, а дори – обратното.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!