Как да се грижим за гърдите

April 1, 2009 от  
Публикувано в Красота

grija-za-gurditeГърдите са едни от най-деликатните части в женското тяло.

Ако не се грижите за тях както трябва, много скоро те ще увиснат и ще загубят своята еластичност и красота.

Красотата на гърдите няма нищо общо с тяхната големина и форма. Най-важното е да са стегнати и да са на мястото си. Никога не забравяйте, че именно гърдите са израз на женската привлекателност.

Гърдите са изградени от млечни жлези и съединителна тъкан, богата на нишки и мастни клетки. Обемът на мастните клетки е този, който определя тяхната големина, докато еластичните нишки им придават форма и стабилност.

Кожата е тази, която им придава форма, положение, твърдост, ето защо от време на време тя трябва да се намазва със специален крем за гърди, като преди това прочетете внимателно инструкциите за употреба. Почиствайте гърдите внимателно с продукт, който ползвате за лицето например. Заздравяващи гърдите кремове е добре да се нанасят върху деколтето сутрин и вечер, след свършване на цикъла.

Успоредно с грижите за кожата на гърдите, от особено значение са някои упражнения,които ще ви помогнат да заздравите мускулатурата, мястото, за което е свързана кожата, която ги поддържа.

Трябва да знаете, че някои навици са лоши. Да не носите редовно сутиен е голяма грешка, която може да доведе до разкъсване и отпускане на тъканите на гърдите. Големите гърди увисват най-бързо, същото сполетява и малките. Много е важно да изберете сутиен, който да пасва на формата и големината на гърдите. Ако е тесен, нарушава се кръвообращението, ако е хлабав, ще допринесе за по-бързото им отпускане.

Промените в теглото, както и храна, бедна на витамини и протеини, също могат да станат причина за отпускане на тъканите. Бременността също се отразява зле върху гърдите, ако разбира се, не полагате необходимите грижи за поддържане еластичността на кожата. Прекаленото излагане на слънце води до преждевременно състаряване на кожата, която е много нежна в тази част на тялото. Една от най-добрите системи за поддържане на доброто кръвообращение са студените душове, които трябва да извършвате с кръгови движения. Друг начин е да прекарате през гърдите гъба, напоена със студена вода, може да я замените и с кубчета лед, обвити с марля. Добър лосион за гърдите е лимонов сок, разтворен в студена вода. Ако през лятото се печете без горнище на бански, винаги намазвайте гърдите със защитен крем против слънце. Вълните, които се плискат върху гърдите ви са особено полезни.

И още нещо – за да имате здрави и стегнати гърди, винаги ходете и сядайте с добре изправен гръб и рамене.

Колаген срещу бръчките

За добрия вид на кожата най-важен е колагенът в съединителната тъкан. Кожата повяхва и се образуват бръчки там, където съединителната тъкан е слаба. А тя е слаба, когато е намаляло съдържанието на колаген. Важни източници на колаген са аминокиселините. Получават се с консумацията на месо, но да се предпочитат нетлъстите меса. Важно е при всяко белтъчно блюдо да се консумират и кисели плодове – това пречи на натрупването на неразтворим калций в кръвта. А неразтворимият калций буквално циментира бръчките. Освен това всеки ден може да се изпива сокът поне на един лимон или 4 пъти дневно да се консумират богати на витамин С плодове и зеленчуци, така се активира синтезът на колаген. Кожата повяхва, ако липсва и сяра. Сярата се набавя от жълтъка на яйцето, затова не премахвайте яйцата (поне по 1 яйце на 3 дни) дори от най-сериозната диета. Ако бръчките вече са се появили, циментираният белтък (колагенът е белтъчна молекула) трябва да се разтвори. Затова всеки ден пийте по половин литър сок от ананас. Той съдържа ензима бромелин, който изглажда кожата отвътре.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Коментари

1 коментар към “Как да се грижим за гърдите”
  1. Мариана says:

    Благодаря, от много време искам да намеря нещо смислено по въпроса, намерих го тук :)

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!