Климатици за Вашия дом

October 25, 2011 от  
Публикувано в Полезно

КлиматициСъществуват различни схеми, по които може да се оборудва даден частен дом с климатични системи. Имайте в предвид, че посочените долу препоръки за избор на климатици са от общ характер, предназначени за потребителите, които нямат никаква представа от климатични системи и търсят общи насоки.

И така, какво да имаме най-напред при избора си на климатици за дома? Това което трябва да знаете е – площа на помещението, където мислите да сложите климатика. А също така допълнителните източници на топлина намиращи се в същото помещение (компютър, битови прибори и т.н.).

На въпроса, коя марка климатици е по-добре да се купи, за нас отговорът е относително лесен: ако имате средствата препоръчваме Ви продукти на марките Daikin и Mitsubishi Electric. Hi-End клас, превъзходен дизайн, великолепни технически характеристики и най-впечатляващите съвременни технологически достижения – това са всички климатици на Daikin и Mitsubishi Electric. Според нашето мнение това са най-надеждните и безшумни климатици.

Може би най-лесният и ефективен начин за охлаждане на даден частен дом е с помощта на сплит-система. Външният блок на тези машини се разполага извън сградата (на стената, балкона или на покрива), а вътрешния – в самото помещение.

Един от най-разпространените битови климатици е – настенната климатична сплит-система. На външен вид тя изглежда като два блока, съединени помежду си с медни тръбички. Основният източник на шум при този вид климатик е компресорът, който се намира във външната част на системата, за това вътрешният модул работи практически безшумно.Имайте в предвид, обаче, че една настенна сплит-система охлажда/ затопля добре само една стая.

Ако искате да охлаждате/ затопляте няколко помещения, и височината на тавана позволява да скриете вътрешната част на климатика под окачен таван, то за Вас ще е идеална канална сплит-система. Каналният вътрешен блок обикновено се монтира, скрива, зад окачен таван, а разпределението на затопляния/ охлаждания въздух става чрез система въздухопроводи.Разбира се, не винаги е възможно на външната стена на дадена сграда да се закрепят няколко външни блока. В такъв случай може да бъде използвана мултисплит-система. При нея – един външен блок захранва до 9 вътрешни.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!