Как трябва да изглежда един корпоративен сайт

May 14, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Изработка на корпоративен сайтЗа посетителя на един уеб сайт, първото впечатление идва от дизайна му. При изработка на сайт за бизнес цели, дизайна е от особено голямо значение. Един корпоративен сайт от пръв поглед трябва да внушава стабилност и доверие.

Дизайнерите на големи, световно известни корпорации стигат до висши нива на манипулация на впечатлението на потребителя, с помощта на психологията на цветовете и прилагането и във визията на сайта. Всеки един детайл има свое въздействие върху потребителя на сайта, затова освен избора на цветови комбинации, не малка роля има и навигацията, чрез която съдържанието става лесно достъпно.

При изграждането на уеб сайт, който ще представлява визитна картичка на фирмата, с информация за нейната дейност се залага на изчистен дизайн, с подчертано делови характер. Интерфейсът трябва да е приятелски към посетителя, за да може той да остане по-дълго на сайта и да се запознае с дейностите на фирмата.

Разработчикът на сайта ще се погрижи за удобството при четене на текстовете, както и за това, потребителят лесно да достига до тях посредством лесно за употреба меню. Дори и незапознати с тайните на уеб разработката хора, бързо ще разберат, че нещо не е наред, когато сайта е нефункционален, бъгав и бавен.

Реакцията на потребителя в такъв сайт е просто да го изключи. Точно това е най-големият гаф при изработка на сайт за бизнес цели – трудно доведеният в сайта посетител, с цената на платени реклами и други прийоми, да си излезе само след минута.

Професионалистите, които са специализирани в изработка на уеб сайтове знаят добре как да предотвратят това. Най-просто изглеждащите неща, всъщност са най-сложни за изработка. Летящите с лекота страници са постигнати с часове неуморно писане на код за изграждане на структурата на сайта.

Красив дизайн, свежи, но в същото време придаващи сериозен вид цветове и приятелски интерфейс- това трябва да постигне уеб разработчикът на един корпоративен сайт. Може изработката на уеб сайт с такива качества да отнеме повече време, но определено ще си струва.

Когато сайта бъде отпечатан на визитките на всички служители на фирмата – от директора до портиера, той ще трябва да изпълни своите функции – да показва на бизнес партньорите, че това е сайт, на корпорация със сериозен, проспериращ бизнес.

За да се утвърди това впечатление, има още една важна стъпка – домейна и хостинга на сайта. Колкото и красив, стилово издържан и функционален да е един сайт, той за миг ще загуби своята тежест, когато хората го потърсят, а той е офлайн, заради лош хостинг.

Още преди да се поръча изработка на сайт с бизнес насоченост, трябва да се помисли и за името, което ще се съдържа в домейна. Сайтове на безплатен хостинг, може да излъжат обикновения потребител, но никога няма да заблудят бизнес партньорите, които ще изпитат недоверие към фирма, която не може да плати хостинга на сайта си.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!