Красотата изисква всекидневни грижи

July 31, 2009 от  
Публикувано в Красота

Почистване на гримГрижата за кожата на лицето на пръв поглед за много хора е въпрос на няколко минути, но ако се замислите ще осъзнаете, че красотата иска жертви. Една съвременна и модерна жена в днешни дни отделя съществено време за своя външен вид, а това се постига чрез денонощни грижи. Един от най-важните моменти в грижата за кожата на лицето е вечерният ритуал. За дамите, които използват често грим, пропускането на вечерната грижа за кожата е недопустимо! В настоящата статия ще откриете съвети както за правилното поддържане на кожата на лицето, така и за цялото тяло.

За някои жени слагането на крем на лицето вечер е достатъчно. Само че те забравят колко динамичен и вреден е съвременният свят. През деня кожата на лицето е изложена на всякакви влияния. Вредните вещества във въздуха замърсяват кожата ни, а смесени с потта и отделянията на мастните жлези допълнително запушват порите. В този момент, ако наистина нанесете крем върху лицето си, той нито ще проникне в порите на кожата ви, нито полезните вещества в него ще окажат своето въздействие. За да полагате ефективна грижа за лицето си, трябва да отделите поне 5 минути за почистване на лицето. Снабдете се с мляко за почистване на грим или гел за почистване, подходящ за вашия тип кожа. За мазен тип кожа е препоръчителна употребата на козметика с плодова киселина. След измиването на лицето вече може да прибегнето до вечерния крем. Препоръчително един-два пъти в седмицата за по-дълбоко почистване на кожата употребата на маски или скраб.

За дамите, които често се ползват от услугите на депилатора или депилационните продукти и пилинга, най-доброто време според козметиците е именно вечерта. Провеждане на тези процедури по това време на деня дава достатъчно време през нощта кожата да се възстанови. За по-дълбоко почистване на кожата на тялото, можете да използвате скраб, взет от магазина или приготвен в домашни условия. Домашната рецепта за скраб за тяло е следната: четири чаени лъжички мед се смесват с две лъжици смляно кафе.

Необходимостта от полагане на грижи за краката особено през настоящите пролетни и летни месеци се чувства най-силно. За да омекотите кожата на стъпалата си и да облекчите своите крака, козметиците препоръчват кисненето на краката в легенче с отвара от мента. Най-подходящото време е вечерта, когато можете да пуснете музика и да се отпуснете за минути, като разтоварите ума и тялото си от ежедневното напрежение. След това нанесете крем с масажни движения. Можете към крема да добавите две капки масло чаено дърво. А за тези, които могат да спят с чорапи, е препоръчително след процедурата да си сложат хавлиени.

Най-накрая идва ред и да помислим за грижата за кожата на ръцете. След като сме свършили всички други процедури и не ни остава нищо друго като домакинска работа, специалистите препоръчват грижата за ръцете да се извършва в леглото. Нанасянето на креда става чрез масажни движения като от време на време пощипвате и разтривате кожата. Задължително движенията трябва да започват от пръстите. Масажирането на ръцете в продължение на 15 минути подобрява кръвообръщението, а кремът прониква постепенно в кожата, стимулирайки нейното захранване с полезни вещества.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!