Куриерски услуги

July 23, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Куриерски услугиАко често ви се налага да звъните, за да питате къде се намира вашата пратка и ако редовно доставките се бавят, значи трябва да потърсите по-качествени куриерски услуги. Времената са достатъчно забързани и стресиращи, за да са склонни клиентите да търпят бавни куриери. Някой ще каже, че забравихме пощенските услуги от миналото, когато писмата и колетите се бавеха със седмици. Да, вярно е – забравихме ги и не искаме да си ги спомняме никога вече.

Бизнесът има нужда от скорост, която в ежедневните комуникации се осигурява от телефоните и интернет, но глобалната мрежа не е в състояние да транспортира колетни пратки и важна документация. Най-бързите куриерски услуги доставят документация в рамките на града за не повече от час, въпреки задръстванията на утежнения градски трафик. Как успяват куриерите да се промъкнат между чакащите коли и да достигнат бързо до своите адресати, си е тяхна тайна, важното е, че всеки получава своята пратка навреме.

С появата на частните куриерски услуги клиентите получиха много възможности, които преди бяха немислими. Сега може чрез куриерските фирми да се осъществяват разплащания под различна форма с частни и бизнес партньори, а също и да се изпращат пратки по предварително заявен график. Една много удобна услуга, предлагана от много куриерски фирми е онлайн заявка и попълване на формуляр, който да отключи съответната реакция. Подавате заявка в интернет страницата, че желаете на определена дата от даден адрес да се вземе пратка и да се достави на друг адрес, заплащате и готово – поръчката ви е приета и осъществена в определените срокове.

Цените на съвременните куриерски услуги са ниски в сравнение с качеството, което се предлага. Куриерът не е кисел и сприхав служител, а отзивчив и любезен, винаги готов да помогне с каквото трябва. Много често се изпращат документи до получател, който просто трябва да ги подпише, а куриера да ги върне обратно. В такъв случай, куриерът изчаква търпеливо клиента да прочете документите, преди да ги подпише, а не го принуждава да бърза, защото всеки трябва да чете внимателно всичко, което подписва.

За хората, които ползват куриерски услуги за лични цели, сроковете на доставка са важни, защото обикновено целта е да зарадват някой близък или приятел за някакъв повод. Не само бързината е важна, а и запазването на целостта на кутиите – често хората си изпраща чупливи вещи, уязвими при удар.

С развитието на електронната търговия пред фирмите, изпълняващи куриерски услуги се появиха нови предизвикателства. Хората си изпращат пратки с наложен платеж и куриерът се явява посредник. Добрите куриерски услуги със стриктни правила между получател и изпращач са предпоставка за успеха на онлайн търговията, която разчита предимно на тях, за да съществува.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!