Икономичен клас кухненско обзавеждане

April 19, 2012 от  
Публикувано в За дома

Кухненско обзавежданекАко се замислим малко над това, до съвсем неотдавна поръчково кухненско обзавеждане можеха да си позволят само някои достатъчно заможни членове на нашето общество. Интересното е, че за значително кратък период от време ситуацията коренно се промени.

Ценовият спектър на подвизаващото се на пазара кухненско обзавеждане, па било то и с размери специфични за конкретния клиент, е достатъчно широк. И така вече значително количество хора, с различна дебелина на портфейла, могат да си позволят най-подходящият за тях вариант на кухненско обзавеждане.

Най-голяма популярност в началото на второто десетилетие от новия век има икономичния клас кухненско обзавеждане, която позволява на хората със среден и по-малък от средния доход да си вземат кухня по свой вкус и в съответствие с размерите на стаята където се планира да се сложи специализираното обзавеждане.

Още един радостен факт е това, че полека лека остава в миналото стереотипа, че евтиното кухненско обзавеждане задължително трябва да е некачествено. Съвременния човек разбра, че за намаляване стойността на даден продукт не винаги трябва да се използва нискокачествен материал, а проста смяна на материалите от елитния клас с такива от по-нисък, но достатъчно качествен.

Като пример – за направата на повечето видове елитно кухненско обзавеждане се използва натурална дървесина от доста скъпи видове, докато в икономичния клас се използва ПДЧ, облепен с ламинирани пластини. Като имате в предвид, че имитацията на дърво е много по-реалистична от това което бихте очаквали.

Друг способ за понижаване цената на икономичното кухненско обзавеждане е смяната на материалът, от който се прави кухненският плот. При кухните от по-висок клас се използва естествен камък, а при икономичните им събратя изкуствен, който е с една идея по-евтин, но качеството практически не се променя.

Като завършек можем да кажем, че за относително неголяма сума можете да изпълните една от мечтите на много съвременни домакини – да подарите на дома си поръчково кухненско обзавеждане, което да е стилно, практично и ергономично, което освен изброените вече преимущества ще ви радва в продължение на дълги години.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!