Лесно ли се строи вила в България

April 30, 2019 от  
Публикувано в Услуги

vila-v-bylgariaВъпросът в заглавието не е насочен към технологичното изпълнение на самото строителство, но към всички съпътстващи фактори, които определят бързо и безпроблемно строителство в извънградска среда или във вилна зона.

 

Когато искате да построите мечтаната вила за вашето семейство, трябва да се настроите за предизвикателството, което ви предстои. Пътят от идеята до реализацията е дълъг, независимо от рекламите, които ви гарантират спестено време, спестени нерви и т.н. Напротив, когато искате да построите мечтаната къща, вила, къща за гости, не трябва да се настройвате, че ще спестите време и нерви. Трябва да знаете, че личното ви ангажиране с проекта, ще ви даде по-голяма яснота за поредицата от дейности, които трябва да се свършат до започването на строителството.

 

Именно в разбирането на нещата, които трябва да свършите като собственик идва и разбирането за това, как дадена строителна фирма може да улесни процеса по оформяне на документацията, проектирането, изграждането на вилата. Разликата между това дали ще строите вила или къща, е в това, че заради характера на извънградското строителство се отговаря на изисквания от друг характер. Иначе самата вила, може да прилича на класическа еднофамилна къща, а и самото строителство е като на такава.

 

В крайна сметка, процесите, които съпътстват изпълнението, и които са приоритет на една добра строителна фирма са свързани с проектирането, строителството, довършителните работи и интериорния дизайн. Преди да се започнат те, трябва да се изчистят всички въпроси около земята. Ако тя е вписана като вилна зона, няма да имате проблем да започнете проектирането и просто да се съобразите с изискванията.

 

Дали се строи лесно вила в България, зависи много от процесите, които ще се случат в предпроектния етап. Защото ако земята е земеделска трябва да минете през процедури, които засягат смяна на статута и регулация в конкретни размери на базата на цялостния размер на имота. Преди да започнете строителството може да възникнат и други проблеми, които трябва да се разрешат, за да се изпълни всички качествено. Такива проблеми често са свързани с прокарването на електричество, осигуряване на инфраструктура за превозване на материалите и достъп, ВиК, и т.н.

 

От всичко казано дотук, може да се заключи, че строителството на вила в България, като изпълнение не се различава много от класическото строителство на еднофамилни къщи. Самото изпълнение зависи от квалификацията на строителната фирма, а трудностите могат да възникнат заради регулацията на земята и процедурите, които ще трябва да се свършат, за да получи имотът разрешение за строителство.

 

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!