Лоша кожа – лечение от природата

September 29, 2011 от  
Публикувано в Здраве

Лоша кожа - лечение от природатаМного от нас знаем, че независимо от сезона, кожата се поддава на влияния от всякакъв род и в повечето случаи тези влияния никак не са полезни за нея. заради това започват да се появяват различни кожни проблеми като например акне, прекомерно омазняване или изсушаване, белене или петна. Това важи за всички места по тялото, не само лицето. И докато химичната медицина не позволява да се говори генерално, то природните лекове със сигурност ще помогнат на всякакъв тип кожа в зависимост от дадения проблем. Естествено, ако имате алергия или непоносимост към някои от предложените продукти и съставки, би било много нередно да ги ползвате.
Ето списък и малко съвети за използването на някой природни продукти:

Краставица
Краставицата е изключително полезна за петна или лунички по кожата (включително и тъмните кръгове около очите). Поради високото си съдържание на вода и силициев диоксид, този зеленчук може и да помогне за нормализирането на вашето Ph или равновесието на киселинност и основи в кожата. Краставицата почиства, освежава и овлажнява кожата. 10-15 минути на ден с по 1 свежо парче от този природен продукт на очите ще подобрят значително вида и силата на вашата кожа.

Лимон
Поради високото съдържание на Витамин С и киселинност, прясно изцеденият лимонов сок може да пречисти черните точки по лицето ви, да намали мазнината по кожата, както и да избели дадено място. Успешно влияе на старчески петна, лунички и петна получили се от прекомерно излагане на слънчева светлина. За по-стегната и нежна кожа може да смесите 1ч.л. мед с няколко капки лимонов сок и капка бадемово олио. Лимонът също може да се използва и за третиране на пърхот като се смесят 1 белтък и 3с.л. лимонов сок и се нанесат нежно върху скалпа. Сместа се оставя за около час и след това се измива. Може да отнеме до месец да помогне окончателно.

Мента
Кой не е чувал за лечебните свойства на ментата? Не, тя не се използва само за освежаване на дъха или за подпомагане на храносмилането. С високото си съдържание на силициев диоксид, тя е идеалната мярка против бръчки, независимо дали става въпрос за мимически или старчески такива. Едно от основните свойства на ментата е кръвоспиращото. Тя може да се използва успешно при малки открити рани или разранени пъпки по кожата. Също така нейният сок може лесно и бързо да успокои кожата след ухапване от комар или ужилване от оси и пчели.

И все пак, нека напомним, че колкото и лековита и чиста да е природата, при по-сериозни проблеми трябва да се консултираме с лекар – професионалист, който да ни прегледа. Независимо, че не трябва да забравяме за красотата и ползотворността на природата, нека също така не забравяме и стотиците години медицински напредък и му се доверим, както на него, така и на заобикалящите ни билки.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!