Майсторски тапицерски услуги

January 9, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Първата част на нашата статия разгледа характеристиките на първи и част от втори разряд на условната скала, по която се класифицират майсторите занимаващи се с тапицерски услуги. В част втора продължаваме от там от където свършихме предния път, а именно описание на примерните задачи, които се дават на работник извършващ тапицерски услуги, имащ втори разряд.

Примерни тапицерски услуги:

  1. Облицоване на врати
  2. Изготвяне на определени видове кройки
  3. Покривала за определени видове бюра
  4. Разкрояване по шаблон и шиене на шевна машина, с използване на прав шев
  5. Пружини за матраци, дивани и столове – избор и монтиране към основата
  6. Рамки за дивани и матраци – натягане на тапицерията за тези мебели
  7. Обвивка на седалки и облегалки за някои видове столове
  8. Седалки за автомобили – тапициране с обикновени, не толкова скъпи материали
  9. Кръгли табуретки – обвивка

Това са основните характеристики на работника, всъщност, чирака, както би било по-точно да наречем лицето имащо втори разряд и извършващо тапицерски услуги. Преминавайки към следващият, трети разряд, ни се ще отново да напомним за относителността на нашето разделение на майсторите занимаващи се с тапицерски услуги. Скалата е напълно условна и може спокойно да бъде направена от 3, а не както нашата от 5 разряда.

Трети разряд

Майсторът занимаващ се с този вид тапицерски услуги изпълнява задачи със сравнително голяма сложност по тапициране на твърда и полумека мебел. Освен това му се поверяват и относително прости задачи по тапициране на мека мебел с не толкова ценни материали по вече направени чертежи и скици.

Ремонт и реставрация на мека мебел с малоценни материали. Направа на драперия, завеси и щори с помощта на шевна машина. Мерене и кроене на тапицерски материали с незначителна цена. Направа на сложни кройки и шаблони по дадени чертежи и скици. Работа на шевни машини от всякакъв тип. Знанията, който трябва да притежава и примерните работи, които се възлагат на майстор трети разряд може да намерите в третата част на нашата статия.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!