Метални врати с отлично качество

May 23, 2013 от  
Публикувано в За дома

Метални врати се използват масово за входни врати на сгради, като са предпочитани заради здравината и дълготрайността им. Фактор за честата им употреба е и цената, която е достъпна и често е по-ниска от качеството. Добрите метални врати, които са в състояние да защитят успешно входа на всяка сграда са изработени от метал, който не може да се пробие с нож, пирон или други остри предмети. Когато обаче цената е твърде ниска, явно са вложени някои некачествени елементи.

Ако металът на евтините метални врати е здрав и непробиваем, то трябва да се провери качеството на обкова – панти, дръжки, патрон – всички части, които са предназначени да държат вратата затворена и добре заключена. Каква полза има от врата, изработена от здрав метал, а окомплектована с некачествен патрон за заключване? Дори неопитни крадци могат да преодолеят такава врата за няколко минути.

Най-доброто заключване за метални врати от Metal22.com е чрез електронна брава с чип. Въпреки неоспоримите качества на електронното заключване, много хора все още предпочитат стандартните механични патрони. В това няма нищо лошо, при положение че се спазват редица правила, които да осигурят безопасност на хората в сградата. Качествените механични патрони са уникални. Най-разпространените патрони за врати обаче са серийно производство и се отключват лесно, като за целта е необходимо само крадецът да разполага с по-голяма връзка случайно подбрани ключове. В такава ситуация ползата от металната врата е нулева, на такъв вход спокойно може да стои обикновена, дървена врата, чиято ефективност е същата.

Целта на стабилните метални врати е да не допускат в сградата лица, които нямат право да влизат. Освен основната си цел, те имат и други задачи, с които се справят перфектно. Металните врати са пожароустойчиви. Те икономисват пари на собствениците си, като не се повреждат години наред, особено ако са оборудвани с електронни брави. Боята им издържа на капризите на времето, а графити и други замърсявания се почистват лесно, тъй като не се задържат върху покритието.

Различните модели метални врати от Metal22.com дават възможност да се избере най-подходящият за съответната сграда. Дизайнът може да бъде опростен или сложен, в зависимост от мястото, на което ще се монтира вратата. Когато се монтира метална врата на апартамент, не е задължително тя да представлява едно просто парче желязо. Визията и може да бъде много красива и естетически издържана, като дори често може да не личи от пръв поглед, че е изработена от метал.

Една често срещана напоследък практика е да се монтират метални врати над дървените входни врати на жилищата. Понякога са само решетки, друг път са от плътен метал. Това се прави за да се презастраховат хората срещу вандали и крадци. Особено подходящо е за хора, които живеят сами или за семейства, чиито деца остават вкъщи без присъствие на възрастен.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!