Премахване на миризми и отпушване на канали

May 20, 2017 от  
Публикувано в За дома

Банята и кухнята – това са две стаи в жилището, където повече от всичко трябва да се пази чистота. Приятно е да влезеш в кухнята и да се разнася аромат на изпечена баница, а в банята да разпуснеш под аромата на морски водорасли.

Така е до време. Настъпва момент, в който вие усещате неприятния мирис на канализацията, излизащ от сифона. Твърди частици от отпадъци са се събрали в отвора на мивката или умивалника и запушват тръбите.

Изтичането на отпадъчните води се забавя, а това води до поява на лошите миризми. Причините могат да бъдат много.

Най-напред да се огледат всички санитарни съоръжения, за да се прецени от къде идва неприятната миризма. Ако има пукнат детайл или гофриран маркуч, трябва да се заменят. Вариант е и да има разхлабени връзки между тръбите, които следва да се оправят.

Неприятната миризма е винаги свързана със запушване по канализационните тръби. Нейното отстраняване в този случай става с отпушване на каналите. Това може да се постигне с промивка или чрез механичен начин.

За отпушване на каналите при слабо запушени тръби може да използвате ръчна вакуум помпа или прахосмукачката.
При ползване на прахосмукачката трябва особено внимание, защото тока и водата не са добри приятели.

Отпушване на каналите с промивка
може да ви донесе положителен резултата. Краят на тънък маркуч вкарвате в отвора на тръбата и добре уплътнявате мястото на входа. По маркуча пускате вода под налягане. Ако запушването не е голямо, то ще се отстрани и водата ще го отнесе по тръбопровода.

За запушвания по-дълбоко по тръбата е подходящ специален тел за отпушване на канали. Той е с различна дължина и може да се справи с различни по сложност запушвания.

Процедурата с тела се изпълнява докато запушването бъде пробито и водата спокойно се движи по тръбите.

За отпушване на каналите може да се използват и химични препарати, разработени за тази цел.

В продажба са пуснати най-различни химически средства под различна форма – прах, гранули, течни, гел.
Приложението им трябва да бъде съгласно приложената инструкция към тях. Основно обръщайте внимание за какъв вид тръби е предназначен препарата. Той може да бъде само за чугунени или пластмасови тръби, а може и да е комбиниран.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!