Мислили ли сте за допълнителна баня?

November 20, 2018 от  
Публикувано в За дома

baniМного от собствениците на жилища в наши дни се опитват да търсят творчески решения за увеличаване на жизненото пространство. Бюджетните ограничения и неголямото жилищно пространство налагат използването на нови, уникални подходи. Например, когато е необходима допълнителна баня, тоалетна или баня за гости, някои собственици търсят всякакви помещения или дори пространства, разположени под стълби, за да създадат нова баня.

Въпреки, че такива дейсвия са полезни за бюджета, тъй като не изискват разширяване на съществуваща сграда, те могат да представляват големи предизвикателства, в опита да се интегрират в тях тоалетна, шкаф, мивка или душ зона. За правилното поставяне на тоалетна ще се изисква минимално пространство и следва да се потърси професионален водопроводчик. Шкафче в банята  може да е най-трудното нещо при реализирането на проект като този и отново може да се изисква творческо мислене.

Според най-новите тенденции в съвременния дизайн, самата мивка може да се монтира като окачена, конзолна или върху стилизирана конструкция с хавлийник, а смесителят може да бъде на нетрадиционно място. Тази модерна концепция се налага все повече и в изработването на ъглови мивки, които заемат по-малко пространство. Някои от тях са с асиметрична форма, други изглеждат ръчно изработени от стъкло, керамика и т.н.

Все по-често хората реновират килери, помещения в приземни етажи или тавански помещения в допълнителна баня. Там се използват най-вече миниатюрни съвременни мивки, за да се създаде пространство за моноблок и неголяма душ зона. Има дори фирми за производство на мивки, които създават нови дизайни, инспирирани от различни стилове.

Инсталирането на модерна мивка за баня може да изисква допълнителна работа по водопроводните инсталации и може би ще изисква обработка на стените, налагаща разбиване. Въпреки това, решението да се използва по креативен начин квадратурата на банята е инвестиция, която си стурва да се направи. Тя добавя индивидуалност и характер към дома, като същевременно осигурява функционално използване на пространството.

 

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!