Мицеларна вода – еликсир за кожата

November 13, 2013 от  
Публикувано в Красота

bioderma-sensibio-h2oПроблемът с почистването на кожата терзае всяка жена, която ползва грим ежедневно. Факт е, че свалянето на грима нанася доста вреди на кожата, ако се извършва с неподходящи продукти. Компанията Bioderma помага за решаване на този проблем като предлага мицеларна вода, която не нарушава хидролипидните свойства на кожата. Употребата на обикновена чешмяна вода и сапун за ежедневно почистване на лицето е рутина за много хора по света. С времето този навик прави кожата суха, чувствителна и опъната. Този навик може лесно да се промени, като вместо вода от чешмата, се ползва два пъти дневно Bioderma Sensibio H2O мицеларна вода. Ползата се усеща веднага, кожата придобива мекота и свежест още с първите обтривания.

Какво всъщност представлява мицеларната вода? От доста време производителите на козметика търсят иновативни решения за продукти, които не вредят на кожата на клиентите. Най-добрите брандове предлагат почистващи средства от ново поколение, които са създадени от натурални съставки, без опасни за здравето вещества. Enzo.bg предлага един от първите подобни продукти – Bioderma Sensibio H2O мицеларна вода. В нея липсват традиционните повърхностно активни вещества, които по начало влизат в състава на козметиката за почистване на грим. Водата съдържа мицелов разтвор, който емулгира замърсителите и ги отстранява по естествен път, но не в ущърб на епидермиса.

Почистващият продукт е прозрачен, с едва доловим аромат, не “щипе” и не дразни очите. С мицеларна вода може да се почистят всякакви остатъци от грим и замърсявания върху кожата. Първоначално този способ за почистване е създаден за хора с кожни заболявания като псориазис, екземи и дерматит. Много скоро обаче мицела започва да се прилага в бебешката козметика и за хората с чувствителна кожа. Вече всеки който иска да запази кожата си млада и свежа може да ползва Bioderma Sensibio H2O вместо обичайните почистващи продукти.

След употребата на този тип козметика не се усеща лепкавост върху кожата, както при някои лосиони. Според Enzo.bg, който е свикнал да отстранява грима с тоалетни млека не е нужно да променя навиците си, а просто като допълнителна грижа за кожата може да ползва след това обтриване с мицеларна вода. Според инструкциите на производителя, след употребата на продукта, не е необходимо той да се отмива. Просто се нанася подходящият крем, дневен, нощен или подхранващ, според случая. Кожата е добре подготвена – почистена и омекотена, затова кремът ще е максимално ефективен.
Серията Sensibio е подходяща за всеки тип кожа, особено за чувствителна и деликатна. Нежното почистване действа добре и на най-капризната кожа. Допълнителен бонус е хипоалергичността и отсъствието на алкохол. Някои дами не могат да се откажат от обичайния си тоник или лосион сутрин, затова първо почистват лицето от нощния крем и себум с мицеларна вода, а след това нанасят любимия си лосион и дневен крем. Това е едно от предимствата на продукта – много добре се съчетава с всякаква друга козметика, без да създава нежелани реакции. Употребата на мицеларната вода е много икономично. При почистване на грим процедурата е лека и приятна, като се отстраняват дори и водустойчиви гримове и спирали.

В днешно време много марки предлагат мицеларни разтвори, като сред лидерите на пазара е предложението на Bioderma. Марката предлага няколко разновидности на продукта – за чувствителна кожа, за мазна кожа и за суха и обезводнена кожа. Така се намира оптималното решение за всеки, като се обръща специално внимание на индивидуалните нужди на кожата.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.