Морски соли за здрави зъби

February 10, 2014 от  
Публикувано в Здраве

pasta-za-zabi-morski-mineraliСилата на морските соли е всеизвестна, затова не е изненадващо, че влизат в състава на продукти за поддържане на устната кухина. Уникалната формула на Weleda Dental Care – паста за зъби с морски соли залага на натуралните продукти, стимулиращи регенерацията на тъканите. Силата на природата влиза в действие като ненатрапчиво, щадящо и с лекота стопира причинителите на кариес и възпаления по напълно естествен начин.

Много малко са хората, които четат съдържанието на пастите за зъби, които купуват. Това е, защото считаме, че всички се произвеждат с полезни съставки, затова често ги избираме предимно по вкуса и аромата. Ако попитаме стоматолога си обаче, той ще ни информира, че за всеки човек има подходяща паста с определено действие. За пастата за зъби Weleda Dental Care, съдържаща морски соли може да се каже, че е много подходяща за профилактика. Първо, тя неутрализира киселините в устната кухина и предотвратява появата на кариес. Второ -уникалното почистващо действие на солените кристалчета предотвратява появата на зъбен камък и поддържа идеална чистота на зъбите, без на поврежда зъбния емайл. Тя е един от препоръчваните от Enzo.bg продукти за поддържане на здравето на зъбите и венците.

Потребителите бързо свикват с леко соления вкус на пастата, който предизвиква ефект на обилно слюноотделяне. Това е едно от качествата, които подпомагат самопочистването на устната кухина.
Освен минералните соли Weleda Dental Care съдържа и множество фито компоненти. Това са арника, смирна, кестен, ратания, трънка, arum – змийско грозде(в хомеопатични дози), масло от жожоба и други. Екстрактът от смирна предотвратява възпалителните процеси в устната кухина, кестенът действа против появата на кариеси, а останалите билки имат за цел да подобрят еластичността на лигавицата, което намалява кървенето и стяга венците.

Резултатите от клиничните изследвания показват, че след системна употреба зъбният камък намалява с 37%. Пациентите с пародонтоза също чувстват подобрение.
Препоръката на Enzo.bg за правилна употреба на пастата е следната: върху суха четка за зъби нанасяте около 2 см. от тубичката. Разпределяте с четката и с помощта на езика по цялата уста, след което трябва да се изправите и да наклоните главата леко назад. В това положение извършвате вертикални и хоризонтални движения, като влизащият в устата сух въздух позволява на солите да се разтварят бавно и да оказват интензивно действие. Освежаващият ефект на етеричните масла се усеща чак в ларинкса. При тази поза за две минути миене на зъбите устната кухина не се препълва със слюнка. Пастата е много удобна при пътуване, защото се ползва върху суха четка и накрая не е нужно изплакване с вода.

Методът на измиване изисква малко повече усилия, но наградата е свеж дъх и здрави зъби, а също и предотвратяване на вирусни инфекции. При хронично възпаление на сливиците се чувства значително подобрение.

Пастата за зъби Weleda Dental Care с морски соли има удобна капачка, която позволява да стои изправена и да не заема много място. Тубичката може да се навива, така може да се изтласква пастата напред и да се използва докрай. Консистенцията е традиционна, вкусът – леко солен, но с него бързо се свиква, а освен това пастата не образува пяна, което е още едно доказателство за нейната екологичност.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.