Нежна атака срещу мазната кожа с Vichy

December 10, 2013 от  
Публикувано в Красота

Марката Vichy е синоним на изключително качествени козметични продукти, съдържащи термални води от извори с древна история. Лековитата им сила е позната още на древните римляни е високо оценявана от специалистите, които са изследвали качествата им. Продуктите за поддръжка на кожата съдържащи термална вода имат видим ефект още в началото на употребата им. Мазната кожа по начало е трудна за контролиране. Тя лъщи, образува комедони и пъпки. Това е голям проблем за милиони хора от всяка възраст по света. За тях е създаден специалният дълбоко почистващ гел за мазна и проблемна кожа Vichy Normaderm. Целта му е не само да отмива излишният себум, но и да регулира действието на мастните жлези.

Нежният измиващ гел се нанася два пъти дневно, обикновено сутрин и вечер по всички проблемни участъци на лицето, като се избягват зоните около очите. Оставя се да подейства около минута и се отмива с вода. Това подготвя кожата за нанасяне на други специализирани продукти от серията за мазна кожа. В Enzo.bg се предлага пълната гама от козметични средства на френската марка – кремове, маски, пилинги и други, които позволяват да се третират проблемите активно, но щадящо. Мазната кожа често изглежда груба и плътна, но всъщност е много чувствителна и има нужда от професионални продукти за почистване, подхранване и хидратиране.

Почистващият гел се препоръчва за жени и мъже, които имат кожни проблеми проявяващи се с прекомерно омазняване, запушени и разширени пори, неравен и зачервен епидермис. При редовна употреба се постига видим ефект, особено ако се комбинира с други продукти от серията Vichy Normaderm. Кожата е видимо по-свежа, порите се освобождават от насъбраните мазнини и замърсявания, а неравностите се заглаждат. Антибактериалното действие на продукта действа против инфектиране и образуване на пъпки. Гелът се нанася лесно, образува мека пяна, която се отмива без проблеми, оставяйки кожата свежа и чиста.

Ефективността на дълбоко почистващия гел за мазна и проблемна кожа на Vichy е доказана в клинични условия. Хипоалергичен, без странични действия, гелът е чудесно средство за ежедневно почистване. Техниката на измиване, препоръчана от специалистите на Enzo.bg е малко по-различна от добре познатите препоръки, които забраняват ползването на топла вода за измиване на мазна кожа, тъй като тя стимулира мастната секреция. В случая се счита за удачно първо да се наплиска кожата с топла вода, да се нанесе крема и да се масажира леко, като се обръща внимание на проблемните зони, на които се отделя повече време. След това се изплаква с хладка вода, а се завършва с обилно наплискване със студена, която затваря порите.

Този начин на измиване позволява да се измие по-добре мазният себум – всеки знае, че мазнина със студена вода не се измива, затова първо се ползва топла, но не гореща вода преди нанасянето на измиващия гел. След това изплакването е с хладка, тъй като кожата вече е почистена и няма нужда от топлина. Накрая студеното обливане затваря разширените пори по естествен път. Редуването на вода с различна топлина в съчетание с подходящия продукт, нанесен с масажни движения раздвижва кръвообращението на кожата, което и позволява да се регенерира. При редовна употреба на продукти от серията Vichy Normaderm за проблемна кожа резултатът е – свежо, чисто, гладко и красиво лице.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.