Как да разпознаем новите автомобилни гуми

January 24, 2013 от  
Публикувано в Полезно

novi-gumiДнес можете да купите нови и употребявани автомобилни гуми от най-различни места. За да разберете обаче дали дадена гума е нова трябва да знаете някои важни неща.
Немският съюз за търговия с гуми твърди, че при правилно съхранение за чисто нова се смята гумата до три години, а до пет за нова.

Избирайте внимателно

Вие може да видите специалната маркировка на новозакупените гуми, на която е отразена датата на производство. В случай, че гумата е съхранявана добре то тя е нова до пет години, а срокът и на годност е близо седем-осем години.

Обръщайте внимание на мястото, от което купувате автомобилни гуми. Препоръчваме ви известата фирма и магазин за гуми bggumi.com, тъй като предлагат тяхното правилно съхранение в специализирани складови помещения.

Доброто съхранение на гумата гарантира запазване на качеството спрямо каучуковата смеска, което свидетелства за годността на избраните от вас летни или зимни гуми.

Не купувайте гуми втора употреба, тъй като последните не разполагат със същата производителност, както новите такива. Разгледайте ценовите оферти на различните марки в интернет и изберете нещо ново и ефективно за вашето превозно средство.

Може да се каже, че именно гумите са един от най-важните елементи при лекия автомобила, така че не пестете пари от покупката им. Не винаги цената на новите гуми е много по-висока от тази на употребяваните, така че проверете тарифите и тогава решавайте.

В обобщение

Скоро всички нови гуми ще носят етикет, който ще съдържа оценки за техническите характеристики на продукта. Така при покупка от наша страна ние ще получим и допълнителна информация за качествата на гумите ни, което е една добра идея.

Надяваме се, че тази статия е била полезна на всички автомобилисти и сте научили нещо ново и интересно. Очаквайте още подобни публикации в най-скоро време, а за сега ви желаем всичко хубаво и на добър час.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!