Олио от Макадамия за здрава и блестяща коса

January 23, 2013 от  
Публикувано в Здраве

Олио за косаЗапасите от жизнени сили на косата не са неизчерпаеми, затова тя има нужда от постоянна поддръжка. Силата на лечебните масла е безценна за косъма – заздравява се структурата му и се получава невероятен блясък, като същевременно се елиминира наелектризирането. В ежедневната грижа трябва да присъства задължително олио за коса, което да осигурява виталност и еластичност на косъма.
Много подходящо за целта е олио от Макадамия, което е изключително леко. При употребата му косата остава ефирна, обемна и не се утежнява. Деликатното лечебно действие се отразява благотворно върху здравината на косъма, увеличава силата и издръжливостта му при ежедневното третиране на косата със стилизиращи продукти.
Олио от Макадамия е продукт, който може да се използва през всички сезони. През лятото той защитава косъма от вредните ултравиолетови лъчи, предпазва от хлора в басейните и от солта в морската вода. Едно от най-важните свойства на ценното олио за коса е способността да се бори с изсушаването на косъма, който става жизнен и лъскав като коприна.
Олиото от Макадамия омекотява твърдата коса, като я прави податлива за обработка и оформяне в прическа. Освен това, олиото стимулира растежа на косата, благодарение на богатото съдържание на витамини и микроелементи. Употребата на олио от Макадамия е лесна – то се нанася както на влажни, така и на сухи коси. Важното е да не се прекалява с количеството, като за целта може да се ползва специален гребен, създаден за оптимално нанасяне. Другият начин е просто да се капне от продукта върху дланите и леко да се прокарат пръсти през косата, така олиото ще полепне по косъма, без да го омазнява или утежнява.
Олиото се усвоява от косъма мигновено, след което косата може да се третира по обичайния начин и да се оформи в прическа. Нанасянето е леко, икономично и почти незабележимо, но след това видимо се променя визията на косата. Боядисаните коси възвръщат блясъка си и цвета им се съживява. Натуралните коси получават по-дълбок и наситен нюанс, тънките коси улягат и не се наелектризират, а тези, с плътен косъм стават блестящи като отразяват светлината.
Природата е щедра към нас, стига да знаем как да използваме нейните дарове. Уникалното масло от Макадамия се влага в различни продукти за коса, често заедно с други масла. Съчетано с арганово масло, се получава живителен коктейл от витами Е, РР и В плюс много елементи като селен, калций, калии, мед и други. Всичко това подхранва измъчената от постоянно третиране с преси и маши коса, като и помага да възвърне блясъка и жизнеността си.
Уникалният състав на продуктите, съдържащи макадамия позволяват да се подобри визията на косата, чрез овлажняване и подхранване на косъма от корена до върха. Дозировката и нанасянето се различават съобразно вида на косата. За мазните коси се ползва пестеливо, а за сухите коси – ежедневно.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!