Отпушване на канали

October 23, 2012 от  
Публикувано в За дома

Отпушване на каналиНа пръв поглед незначителна локална повреда в или затлачването то на дадена тръбопроводна система може да се превърне в много сериозен проблем, налагащ оперативна намеса свързана с отпушване на канали. До преди едва няколко годни за отпушване на канали се налагаше да се копаят траншеи, плюс провеждането на куп други дейности, които меко казано носеха след себе си несекващи неудобства. През последните години на българския пазар се появиха немалко фирми, които преди да започнат каквито и да било разкопки, предлагат използването на най-съвременни технологии за телеинспекция на канали и тръбопроводи.

Тази нова система позволява да се установи евентуалното наличие, след което да се локализира местонахождението на съществени дефекти, при това на значителна дълбочина. Описаната от нас диагностика от своя страна, както вече споменахме, премахва необходимостта от ненужно копаене, което често се случва при провеждането на ремонт и отпушване на канали без предварителна диагностика.

Основният метод, при който се използва така наречената теле- или видео- инспекция се свежда до възможността за намиране на повреди при дълбочини до 10 метра, при което диаметъра на тръбата може да е от 50 до 1200 мм. Изхождайки от всичко гореспоменато можем да си направим извода, че диагностика с помощта на цифрови камери, което обикновено предхожда даден ремонт или отпушване на канали, е най точния и оперативно доказал се метод за проверка на инженерни комуникации, в това число дренажни системи, кладенци от всякакво естество, почистващи и буферни съоръжения.

При това имате сто процентова гаранция, че от дренажната ви система ще бъдат премахнати всякакъв вид боклуци: пясък, кал и други видове нечистотии. Ние ви препоръчваме, преди да започнете дори най-елементарното на пръв поглед отпушване на канали, да се възползвате от видео диагностика. Освен това, дори без видимо да ви се налага да чистите канализационната си система е добре минимум веднъж годишно да инспектирате тръбите и.

Своевременно възползвайки се от тази услуга, вие си гарантирате безпроблемно функциониране на прилежащите към имота ви канализационни системи. Този вид диагностика може да бъде проведен както преди конкретно отпушване на канали, така и след завършването на крупномащабни ремонти, с цел допълнителна увереност в целостта на съществуващата система.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!