Отпушване на канали – сериозен проблем

June 13, 2017 от  
Публикувано в Полезно

Запушване на мивка, вана, тоалетна, все нещо ще реши да създаде проблеми. Разбира се, ако няма санитарни съоръжения, няма канализация – няма и проблеми.

Съвременният човек е осигурил всички удобства за собствения си живот, а те му доставят понякога възможност да се изправи пред трудностите и сам да ги разреши.

Отпушване на каналите – проблем, който не търпи отлагане. Начините, които могат да бъдат приложени са най-различни – от народни похвати до ползване услугите на фирма за отпушване на канали.

Използването на цедка в мивката ще предпази от попадане на хранителни остатъци в тръбите.

За да не се допуска запушване на канализационните тръби може периодично да се прави промивка с гореща вода. За по-добър резултат може да се ползва и сода за хляб.

Всичко това е елементарно, не изисква много време, но може да ви спаси от отпушване на каналите.

При вече появило се запушване, трябва да се действа. Използването на химически препарати за почистване на канализацията дава добри резултати.

Разнообразието, което се предлага в търговската мрежа е голямо. Те са под различна форма – течни, прах, гел, гранули. Гранулираните препарати ефективно разграждат мазнини и остатъци от сапун.

Към всеки препарат винаги има подробна инструкция за неговото ползване. При избор на препарат трябва да се съобразите с вида на тръбопровода – за пластмасовите тръби и за чугунените са различни химичните средства. Предлагат се и комбинирани препарати.

За работа с химичните средства да се ползват защитни средства – очила, маска, гумени ръкавици. Задължително да се проветрява помещението, в което се работи, защото препаратите действат на дихателната система на човека.

Когато с химията не може да се реши проблема и се установи, че запушването е дълбоко в канализационната тръба, се преминава към хидродинамично отпушване на каналите.

За този начин на почистване на тръбопровода е необходимо специално оборудване, което да създава високо налягане за подаване на водата в тръбата. Това налага обикновено да се ползват услугите на специализирани фирми за почистване на канализации.

Този начин на почистване осигурява абсолютно качествено отпушване на каналите и промиване на тръбите. Подходящ е за всички видове тръби.

Понякога промивката се прави с гореща вода, за да се отделят всички наслоявания по стените. Някои видове пластмасови тръби не издържат на много висока температура, за това за всеки случай трябва да се подхожда внимателно.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!