Отслабването в дебелариум не е инквизиция

May 21, 2012 от  
Публикувано в Здраве

Отслабването в дебелариум не е инквизицияКогато килограмите започнат да се натрупват неусетно, човек се самоуспокоява, че няма проблем, има и по-дебели от него. Това е така, но до момента, в който се окаже, че проблем има и то голям. От излишните килограми страда целия организъм, активността намалява и като цяло животът на човек се променя драстично с всеки качен килограм. Когато се започнат безкрайни диети, без резултат идва и моментът, в който идеята за посещение на дебелариум се превръща в реалност.

В този момент, ако човек сподели идеята си с приятели, вместо подкрепа, среща яростен отпор. Всички започват да му говорят, че само ще си хвърли парите на вятъра, защото резултатите, постигнати в дебелариум са нетрайни.

Освен това, ще му нарисуват зловещи картини на мъчителен глад и изтощителни физически натоварвания и отгоре на всичко, ще плаща много пари, за да го държат гладен. Това отношение на приятелите не е изненада, защото по начало всички около нас приемат идеята за каквото и да е ново начало с отрицание. Без значение дали става въпрос за стартиране на бизнес, нова интимна връзка или просто за покупка на нов тоалет.

Затова преди да оповестите на всеослушание намерението си, да посетите дебелариум, първо трябва да убедите себе си, че отивате на правилното място. Центрове за отслабване има много и всички те работят по различни програми, изготвени от специалисти. В основата си, тези програми имат за цел да помогнат за преодоляване на зависимостта от храната.

Постоянният глад и нуждата от нещо сладко – това е врагът, който трябва да бъде победен. Това става с изграждане на хранителни навици и методики за преодоляване на глада, появяващ се извън определените за хранене часове.
Що се отнася до тежките физически упражнения, всъщност това е един мит, който се насажда от думите на хора, които никога не са ходили в дебелариум. Физическата активност е в рамките на възможностите на всеки участник.

Нещо повече – това е най-приятната част от престоя в дебелариум. Всички се чувстват чудесно по време на ежедневните разходки, ободрени и изпълнени със сили. В следобедните часове обикновено има сеанси, целящи да пренастроят психиката на участниците така, че да могат да контролират приемането на храна лесно и след като се върнат вкъщи.

Когато попаднат в дебелариум, хората се чувстват уплашени и освен това се срамуват от себе си. Ролята на инструктора е да им помогне да се успокоят и да ги подкрепя в трудния процес на отслабването.

Самият факт, че човек е събрал кураж да поведе битка с наднорменото си тегло заслужава адмирации. Обикновено решението е взето под влияние на неодобрението на околните, свързано с външния вид. Впоследствие, когато килограмите започнат да се топят и се появат първите индикации за подобрение, човек разбира, че е взел правилното решение. Всяко ново начало изисква усилия, но се отплащат с по-добро здраве, повече тонус, лекота на движенията и естествено – по-добра визия.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!