Перфектно лице без операции – мисията възможна

June 17, 2009 от  
Публикувано в Красота

С възръстта се появяват и така неприятните бръчки за всяка жена. Чрез инжектирането на филъри могат да се уголемят устните, да се подчертаят контурите, да се омекотят гънките на лицето и бръчките и в някои случаи да се подобри видът на вдлъбнати белези. Резултатът е по-гладко, по-красиво и младо лице.

Красиво лице без операцияЗасиленото търсене на неинвазивни процедури се превръща в основна тенденция в естетичната медицина през новия век. Разработването на филъри, предназначени специално за оформяне контура на лицето, е още една крачка за избягване на хирургическа намеса и елиминиране на излишните разрези, белези, както и на риска от инфекция. Все пак да не забравяме, че инжектирането на филъри за скулптуриране на лицето измества във времето, но не замества изцяло хирургичните процедури.

Някои филъри са на основата на естествени вещества, извлечени от човешкото тяло, други представляват синтетични форми на тези вещества, а трети може да съдържат синтетични, съвместими с човешкия организъм компоненти. Терапията може да се извърши и като се използват собствени мастни клетки. Различията между филърите не се отнасят единствено до техните компоненти, а и до зоните на тяхното приложение и времетраенето на резултатите.

Колагенът е естествен протеин, който поддържа кожата. COSMODERM и COSMOPLAST представляват колаген, извлечен от човешката дерма. За разлика от тях, ZYDERM и ZYPLAST са форми на волски колаген, при който, за разлика от човешки извлечения, трябва предварително да се тества алергичната реакция. При инжектирания колаген резултатите от лечението траят от 2 до 4 месеца.

Голяма част от използваните филъри (RESTYLANE, ЕSTHEILS, FORTHELIS, STYLAGE) представляват форма на хиалуронова киселина – естествено вещество в човешкото тяло. Тя е основният фактор в хидратацията на кожата, нейното тонизиране и красота. Филърите, разработени на базата на хиалуроновата киселина, се разпознават от тялото като естествен компонент и затова се приемат добре от него. Те са предназначени за уголемяване на устните и запълване на лицевите гънки. Препоръчват се и за някои повърхностни бръчици и вдлъбнати белези. Ефектът, постигнат при инжектирането на тези филъри, може да трае 6 месеца.

Вече и в България се предлага продукт (SCULPTURA), разработен на базата на поли-L млечна киселина, която стимулира синтеза на естествен колаген и помага за изглаждането на линиите и бръчките. Ефектът от подмладеното лице е до 2 години.

Човешката мазнина, взета от областта на корема или бедрата, може да се използва за възстановяване плътността на лицето, запълване на дълбоки гънки и подчертаване на контурите. Процедурата с инжектиране на собствена мазнина е по-сложна в сравнение с готовите филъри, тъй като за извличането й се прилага липосукция. Резултатите траят около година, а в някои случаи и повече.

Отделните фази на инжектиране траят само няколко мига за всяка зона, а цялата процедура – няколко минути. Подобрената визия се забелязва почти мигновено, независимо от частичните отоци и синини. Процедурата обаче не е лесна. Ефективната и безопасна употреба на филъри изисква квалифициран лекар, подробно запознат с анатомията на лицето, който е в състояние да ви препоръча и подходящ за вас филър, предупреждава д-р Георгиев.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Коментари

1 коментар към “Перфектно лице без операции – мисията възможна”

Може да видите още:


Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!