Плочки за баня на цветя внасят свежест в банята

January 7, 2013 от  
Публикувано в За дома

Декорацията на банята трябва да носи положителен заряд. Това е мястото, където всички ние търсим спокойствие и утеха във всеки момент от деня. Една добра идея при предстоящ ремонт на баня е да се подберат плочки в свежи цветове, като по стените присъстват флорални мотиви. В тясното пространство на банята теракота в светли цветове създава усещане за повече ширина и простор. Ако има и цветя, хармонията е пълна.

плочки за баняИдеите за обзавеждане на баня с флорални мотиви са много, като всеки може да взаимства някои щрихи от списания и каталози, или да измисли свой дизайн. Цветята върху стените в банята имат и още едно предимство – те винаги са на мода. Ако се колебаете какви точно цветя да изберете за своята баня, трябва да решите първо какъв цвят фаянс ще преобладава. Интересното при цветята, изобразени върху плочки за баня е, че те вървят на всичко – както в природата на една поляна има всевъзможни цветове.

Дизайнът на баня, декорирана с флорални мотиви може да включва миниатюрни цветчета върху теракота, или пана с големи цветя, заемащи цяла стена. Може да се сложат едноцветни плочки за баня, но останалото обзавеждане – шкафчета, огледала, капакът на тоалетната, да са с апликирани цветя. Друг интересен начин да се вмъкнат флорални елементи в банята е да се използва завесата за вана или стъклото на душ кабината, които може да са целите на цветя, докато пространството около тях е едноцветно.

Хубавото на фаянса е, че е гладък, лъскав и лесно се почиства. Това е и най-хубавото на банята – гладка, лъскава красота, която навява спокойствие и приятна хладина дори и в най-топлото лято. Цветята по стените могат да направят престоя в банята още по-приятен. Какво по-хубаво от това, сутрин да влезеш в банята и да те посрещне стена, покрита с бели рози, екзотични орхидеи или червени макове! Природата ни е дарила с толкова много цветя, чиито изображения върху нашите плочки за баня могат да озарят всяка баня по невероятен начин.

Всеки прекарва много време в банята. В зависимост от това, какво го подтиква да посещава това помещение много пъти през деня, може да избере и вида на цветята, които да украсят стените. Плочки за баня със зелени листа с капки роса върху тях създават усещане за утринна свежест. Нежни, бели цветя върху плочките избистрят съзнанието и навяват мисли за чистота. Ярки червени макове или рози активизират и събуждат мозъка, а жълтото обнадеждава и изпълва мислите с позитивизъм.

Лилавите плочки за баня трябва да се ползва пестеливо, също и тъмните цветове. Баня с черни плочки и орнаменти, изобразяващи екзотични лиани в сиво, бяло или лилаво изглежда много оригинално, но навява фаталистични мисли. Такава декорация е подходяща за банята в бохемския апартамент на някой изявен плейбой. Повечето хора обаче предпочитат по-свежи декорации за своята баня.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!