Подарък за кръщене – радост да го избереш

August 9, 2017 от  
Публикувано в Семейство

Кръщене – едно от тайнствата в християнството. То притежава огромна сила, обединява Бог и човек, направлява кръщелника по верния път в прекрасния живот, дава на човека вяра и надежда.

Кръщенето сплотява семейството в единно цяло. В него всяко действие има своето значение.

Подаръкът за кръщене също заема своето място в ритуала.

В християнството няма определена възраст, на която да се кръщава детето. Може да се направи в ранна възраст или в юношеството. Има хора, които се кръщават като вече достатъчно са пораснали.

Повечето християни мислят, че детето трябва да се кръсти още съвсем малко. При това не родителите са главни действащи лица в кръщенето.

Много векове назад, в смътни времена не всички родители успявали да отгледат децата си докато стъпят сами на крака, защото умирали рано или загивали.

За да спасят децата си от ранното осиротяване, породила се традицията да се избират кръстници, които в тежки времена да се грижат за своите кръщелници като за свои деца.

На това събитие се канят роднини и приятели. За такова събитие трябва да се подготви красив подарък. Да се избере подарък за кръщене не е лесна задача, но трябва да се реши.

Особено за този ден се вълнуват кръстниците, защото разбират колко голяма е отговорността им за това важно събитие в живота на детето.

Хубав подарък за кръщене е златен медальон или златен кръст. Разбира се, може кръстчето да бъде както златно, така и сребърно или от друг материал.

Цената на подаръка не определя съдбата на детето, а е важно той да е направен от сърце, с много обич и молитва за здраве на детето.

Дрехата е много важен подарък за кръщене – на кръщелника трябва да се подарят нови дрехи, с които ще бъде облечен вече като християнин.

Може кръстницата сама да е ушила ритуална дреха за детето, която после се пази цял живот.

Направените от майката дрехи са много подходящи за този ден, защото тя е вложила много топлина и любов в тях.

Подаръкът за кръщене е нещо свято, чисто и е прието за момче да се украси със синя лента, а за момиче – с розова.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!