Ползите за здравето при гребане на каяк

February 25, 2013 от  
Публикувано в Спорт

Ползите за здравето при гребане на каяк Животът на съвременния човек е лишен от движение – почти непрекъснато се придвижваме с различни превозни средства или седим. Дори и да работим докато сме седнали, то обездвижването е факт – освен умора, тялото ни не получава нищо полезно от работата в офиса, шиене на машина или други подобни дейности. Затова в свободното време трябва да си осигурим движение за тонус и стопяване на излишните мазнини. Едно чудесно средство за тази цел е гребане на каяк. За целта човек си отделя един уикенд и с приятели или със семейството заминава на каяк туризъм до някой язовир или река. Възможности за практикуване на гребане има много в нашата страна, а предложенията на Extremezone.bg са атрактивни и като цена.

Гребането е упражнение, което гори много калории. При туристически преходи, чиято цел е гребане на каяк от Extremezone.bg, ползите за тялото са много. Самото гребане ангажира всички мускули на тялото. За да се постигне кардио ефектът на гребането с други уреди, като велоергометър например, ще трябва да се направи много по-интензивна и продължителна тренировка, отколкото ако се тренира гребане на каяк в някоя река или язовир. Ползата от трениране на открито, сред природата е несравнимо по-голяма, отколкото затварянето в някоя пренаселена фитнес зала.

Мисълта за лодка, плъзгаща се по водата е много привлекателна и често се появява в мислите ни. С тази идея много хора се насочват към наемане на каяк от спортни клубове като Extremezone.bg, за да го ползват с приятели или със семейството. Ползата особено за децата е голяма, тъй като поставени в необичайна ситуация, те получават много ценни уроци. Първият е – да слушат, защото ако не чуят какво им говори инструкторът, скоро ще се намокрят до уши в студената вода, а това се отразява доста добре на дисциплината. Вторият урок е да бъдат внимателни, да следят ситуациите около себе си, за да не паднат по пътеките, по които се стига до водоемите. Тези ситуации са един положителен стрес, който се отразява благотворно не само на малките палавници, но и на техните родители, които напълно забравят за грижите, които ги очакват на работното място или вкъщи.

Практикуващите гребане на каяк от Extreme Zone извайват цялото си тяло само с влизане в лодката и хващане на греблата. Всички мускулни групи получават релеф при гребането, а допълващите движения – катерене по скали, ходене по пътеки и спане в палатки на открито закаляват организма и повишават устойчивостта му срещу болести. Не на последно място е ползата за нервната система и психиката. На каяк туризъм се тръгва с приятели, близки и съмишленици. Позитивно настроената компания, попаднала в някое райско кътче под открито небе с палатки и лодки получава много положителни емоции, които оставящи следи и скъпи спомени, които карат хората отново и отново да търсят подобни приключения.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!